Українська мова у якості обгортки, пане Аваков?


На якомусь з телевізійних каналів подивилась виступ пана Авакова перед випускниками прикордонниками. Своє звернення до випускників Аваков почав українською мовою. З акцентом, з паузами, але українською. Ну, думаю, щось і до Авакова починає доходити.

Але уже з якогось п’ятнадцятого речення п.Аваков почав доносити свої думки мовою агресора. Тобто розшаркування перед українцями тривало кілька десятків секунд, а далі Аваков пішов по наїзжденій колії.

Ні протести, ні вмовляння, ні прохання на Авакова не діють. Навіть після того, як багатодітну вдову учасника російсько-українськоі війни (не АТО) у Дніпрі за волосся російськомовна паскуда витягла з магазину, тому що клієнтка зажадала в УКРАЇНІ, щоб її обслужили УКРАЇНСЬКОЮ, і поліцейські замість того, щоб захистити законну вимогу громадянки УКРАЇНИ в УКРАЇНІ, стали, по суті на сторону російськомовної паскуди, про що може йти мова?

Міністр МВС разом зі своїми підлеглими є першими порушниками закону.

Я не є знавцем жаргонів злочинців, але пригадую з фільмів, що коли когось хочуть обдурити з грошима, то у стос купюр зверху і знизу кладуть кілька справжніх банкнот, а всередину стосик паперу, і це називається “куклою”. Поки людина буде розглядати пачку грошей, злодій матиме час втекти. Ось так само п.Аваков вчиняє з мовою: спочатку спроможеться сказати кілька речень українською, розм’якчить серце українців, а потім підступно і підло переходить на ворожу мову. І чому його підлеглі мають діяти по-іншому?

П.Аваков знає прислів’я, що риба гниє з голови? І також п.Аваков знає, що поліцейські — люди підневільні і поки вони на службі, то мають виконувати накази. То виходить, що наказу говорити українською не надходило? Пан Аваков знає, хто утримує МВС? Якщо забув, то я нагадаю: МВС утримують громадяни УКРАЇНИ, з яких понад 80% є етнічні українці і які хочуть жити в українській Україні.

2 комментария