Про інфляцію та український національний вид спорту




Зрозуміло, чому на зимових Олімпійських іграх в Кореї наші спортсмени виступають не дуже вдало.

Причина в тому, що наші функціонери розвивають не популярні в світі види спорту, а національний, — біг по граблях. А як ще можна назвати те, що вперто повторюється з року в рік?

Інфляція в січні в Україні прискорилася до 14,5% в річному вимірі. І, це при тому, що курс долара по відношенню до гривні просів.

Здавалося б, парадокс, все повинно бути навпаки, — інфляція повинна зменшуватися.

Однак, ні, цього не відбувається. А, причина проста, Мінфін знову, замість того, щоб стимулювати розвиток економіки, йде по шляху найменшого опору: випускає короткострокові і довгострокові облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) під 16-16,5% річних.

Стає зрозуміло, що в такому разі річна інфляція в 2018-му році менше цих відсотків не буде. А, реально, розкрутиться до 17-18% річних. (Це при тому, що в законі про Бюджет-2018 показник інфляції закладений на рівні 8%).

На скупку випущених Мінфіном ОВДП кинулися міжнародні спекулянти, які, заради покупки за гривню облігацій, почали заводити в Україну валюту. Саме цим пояснюється підвищення курсу гривні.

Але, це короткочасно. І, як тільки ці спекулянти скуплять ОВДП, курс гривні неминуче почне просідати. Адже, валюти в країні хронічно не вистачає.

І, курс гривні через пару тижнів обвалиться до 29-30-ти.

Що ще, додатково, прискорить інфляцію.

І, це при тому, що куплені спекулянтами ОВДП нам доведеться обслуговувати з бюджету. Виводячи гроші з України, і направляючи їх не на інвестиційний розвиток, а на чергове проїдання.

Так що, самі вирішуйте, який вид спорту у нас національний, — біг по граблях, або, як білка в колесі…

Нет комментариев