І все- таки Іспанія - велика країна, а іспанці - велика нація


І все-таки Іспанія — велика країна, і іспанці- великий народ.

Цими днями у Європі знову переймаються емігрантами. В інтернаціональних водах поблизу італійських берегів були врятовані 629 емігрантів. Серед них більше ста неповнолітніх, сім вагітних жінок. Міністри закордонних справ Італіі і Мальти закрили свої порти для переповнених людьми човнів. Деякі італійські політики, як наприклад мер Неаполя, розкритикував позицію італійського уряду за нелюдську позицію. Доля врятованих людей була невизначеною. Човен був перевантажений, погодні умови на морі були несприятливими. І у цей напружений момент Іспанія запропонувала прийняти емігрантів. Італійський уряд допоміг катерами. Також французький катер, який належить недержавній організації, везе частину емігрантів.

Іспанія зараз переживає не найкращі часи. У країні є багато бідних. Зараз на літо у школах організовують харчування для дітей з малозабезпечених родин, так як дома ці діти не мають можливості повноцінно харчуватись. З тих пір, як у 2008 році почалась криза і рівень безробіття у Іспанії став одним з найвищих у Європі, серед іспанців побільшало людей, які критикують уряд за те, що він допомагає іншим країнам, допомагає емігрантам всередині Іспанії. Є такі іспанці, які вважають, що емігрантам в Іспанії ллється манна небесна. Я можу стверджувати, що легальні емігранти у Іспанії отримують усі ті ж самі допомоги, що й іспанці. У цьому полягає політика рівності. Для іспанської держави усі жителі держави однакові. Але у різних коментарях іспанців можна прочитати, що коментатори вважають, що спочатку треба забепечити усім необхідним іспанців, а вже потім займатись емігрантами. Але, на щастя, так думає не більшість населення.

Рішення про прийом емігрантів до Іспанії підтримали усі партії. Єдине, що предстаники Народної партії зауважили, що надалі до таких рішень мають приєднуватись європейські інституції, щоб Іспанія не залишилась єдиною країною Європи, яка рятує емігратів і несе усі витрати. Іспанці побоюються, що цей випадок підкаже іншим емігрантам, які ще тільки плануюють поїздку до Європи, їхати одразу до Іспанії.
Президенти кількох іспанських провінцій одразу запропонували прийняти людей.

Коли я чула ці новини, я ще раз подумала: Іспанія — велика країна. Ні криза, ні велика кількість емігрантів, які вже живуть в Іспанії, не перекреслила в іспанцях те, що робить їх людяними, співчутливими, солідарними — робить їх великою нацією.

Човни з емігратами на борту прибудуть до Іспанії 16 червня. Іспанія готується до прийому людей, які ризикуючи життям, вирішили шукати щастя на чужині.

Нет комментариев