Чи вдмухають українці життя у кривеньку качечку?


Думаю, що всім у дитинстві хоч один раз доводилось знайти на землі мертву пташку, яку сильний вітер викинув з гнізда. Вона, сердешна, ще тепленька, ще м'якенька. І ви на неї дмухаєте, намагаєтесь утримати її тепло, але врешті розумієте, що тваринку вже не оживити. Ще поки що чинний президент є тією ще теплою пташкою, у яку частина українців намагається вдмухати майбутнє. Чи вдмухають?

Коли у людей бувають складні ситуації вибору, психологи радять робити одну просту річ, щоб вибір зробився легше. Наприклад, коли дружина хоче розлучитись з чоловіком, їй пропонується взяти чистий аркуш паперу, розділити його на дві частини. Над першою частиною написати “+”, а на другій “ -”. Потім почати заповнювати ці два стовпчики з аргументами про те, щоб жити далі разом, і аргументами, що зміниться на краще, якщо наважитись на розлучення. Записи не обов'язково зробити за один раз. Заповнення аркушу може тривати і кілька днів, так як після обдумування можуть з'являтись все нові й нові аргументи. І потім дружина наважується або на спільне життя або на розлучення.

Україна знаходиться на порозі розлучення з чинним президентом. У нас усіх ще є у запасі кілька днів, щоб написати наші стовпчики. Можна узяти два аркуша, і заповнити для двох: для Зе і для По. І зробити вибір.

Зрозуміла річ, що при записуванні аргументів треба бути відвертим, спокійним, думати про майбутнє своє і своїх близьких, про майбутнє України.

Після зважування своїх аргументів, виносьте свій вирок.

І ще раз хочу нагадати нам всім: життя після 21 квітня продовжується. Ми вже не раз переконались, що чинній владі не болять наші проблеми. Завдання українців полягає у тому, щоб примусити владу знати і вирішувати саме проблеми українців, а не йти у владу набивати кишені. І для того, щоб владу тримати у напрузі, ми маємо вимагати разом. Так що припиняймо образи і думаймо, як робити так, щоб влада нас чула не тільки між двома турами виборів.

3 комментария