"...лишь бы не воровал!" - прекрасна метафора для недоумкуватих, котрі досі не спромоглись вивчити мову


Сьогодні на 112-му «кролик» Данилець (той, котрий коротший і товщий) знайшов прекрасну метафору для недоумкуватих, котрі досі не спромоглись вивчити мову: «Да пусть..., лишь бы не воровал!».

А далі — прекрасний взірець смердючого совкового шовінізму, котрий Данилець цілком щиро ставить в приклад як ідеальну схему взаємин: «Ну да, могли подкольнуть: ты, там, к*ц*п, ты там — б*л*баш, или ты там — х*х*л, или п*ек или ещё что-то. Но это было по-доброму! Это было нормально, это… это… это было ИСКРЕННЕ, КРАСИВО(!).… И вот этих „почему ты балакаешь тиею мовою, а почему ты — да этого не было, это искусственно придумано для того, чтобы мы с вами ссорились! Для того, чтобы мы ненавидели друг друга! И на этом ребята зарабатывают“

Дивне переконання, що совки не крадуть, доки їх не змушують використовувати державну мову. Тобто, всі україномовні — крадуть за визначенням? В принципі, теза знайома. Але від того не втратила ні маніпулятивності, ні брехливості.

Хоча, якщо вже братись за маніпуляції, то елементарно довести, що російськомовні якраз крадуть набагато більше. Бо де більше ресурсів, придатних для крадіжки? У владі. Багато в нас у владі україномовних, хоча би тих, хто на камери витискає з себе державну? Отож. Висновок: крадуть в основному російськомовні.

Маніпуляція, звісно — але на цілком собі реальних аргументах. Тобто, ми теж так можемо. Щоправда, чомусь не користуємось.

А неймовірне совкове хамство і презирство до „всякой нєрусі“ — воно дійсно невикорінюване. І совки дійсно не розуміють, а що тут такого, що не так. Ну, обізвали за національною ознакою принизливо. І що? Зате щиро, і взагалі це красиво!

Це не лікується. А замість ізоляції носії отакого шовінізму отримують вільний доступ до ЗМІ — тобто, до свідомості сотень тисяч і мільйонів людей. І це паскудство розповзається.


1 комментарий