"Еl mundo es un pañuelo " - світ такий (малий) як хустина




Є в іспанській мові вислів «el mundo es un pañuelo », тобто світ такий (малий) як хустина.

Недавно у розмові з моєю товаришкою по роботі з'ясувала, що її чоловік виготовляв танки «Леопарди». Минулого року цей чоловік уже вийшов на пенсію. Все життя з 14-ти років від пропрацював на військовому заводі. Значну кількість років він присвятив збиранню «Леопардів», тих танків, частина з яких буде нищити московитів в Україні.

Товаришка розповіла мені, що раніше керівництво заводом здійснювали військові. Працівники заводу отримували їжу, гарну зарплату. Потім виробництво поступово почало згортатись.

Інший військовий завод у нашому князівстві, який випускав снаряди, давно закрився. На території заводу ще стоять шикарні житлові будинки, які вже більше схожі на цвинтарні могили. Біля них розрослись хащі, вже нічого не нагадує того періоду, коли по сходах цих будинків ходили стрункі жіночі ніжки у гарних черевичках чи стрибали веселі гамірні діти.

Європа довго і безтурботно роззброювалась, віддавши справу свого захисту суворим заокеанським дядькам, яких у Європі ще й критикують і недолюблюють.

І коли цивілізований світ бездумно обмінював на корисні копалини чи дарував явним чи прикритим диктатурам свої технології, довіряючи, що технології будуть використані тільки для добра, слабкі чудовиська перетворились на драконів і почали виригати на світ вогонь зі своїх смердючих пащ.

І тільки після цього напівмертві військові заводи в Європі почали оживати. Сподіваюсь, що Європа вивчила урок.

Нет комментариев