"Мавка. Лісова пісня" в Іспанії




Судячи з інформації, яка доходила до мене у ФБ, в Іспанії в більшості великих міст українці отримали змогу подивитись «Мавку» в оригіналі. Не знаю, як в інших містах, але в Ов’єдо «Мавка» буде йти в кінотеатрі і на іспанській мові.

Сьогодні і я, нарешті, подивилась цей чудовий фільм. На сеанс прийшло багато людей. Зал був не дуже великий. На жаль, квитків вистачило не всім. Серед глядачів переважали діти.

Мені у фільмі сподобалось те, що він був створений у гарних кольорах. Фільм гарно передає дух України. Сподобалось, як близько до дійсності показали наші ярмарки, групу «Даха-Браха», наш традиційний одяг.

В фільмі гарно підкреслена тема бережного ставлення до всього живого. Мені здалось, що серед героїв фільму можна легко взнати наших знаменитих братів боксерів, які своїми кулаками служать Не добру. Також фільм показує нам, як ділки вміють маніпулювати українцями і вести їх туди, куди потрібно політикам. Високі підбори, вічна молодість на обличчі і фарбоване біле волосся теж, напевно, викликають у українців певні асоціації.

Як сказав мій чоловік монгол, фільм є гарною рекламою Україні. Фільм сіє у дитячі душі хороші зерна. Думаю, що іноземцям буде цікаво подивитись цей фільм, щоб познайомитись з нашою міфологією, нашим одягом. Дивлячись фільм, я почала згадувати давно забуті казки, книги, прочитані у дитинстві.

Дуже добре, що серед тієї важкої військової тематики, яка присутня на світових екранах, спалах української «Мавки. Лісової пісні» трохи врівноважить сприйняття України. Світ не повинен завжди асоціювати Україну тільки зі стражданням. Це зараз – страждання. Але і мужність, і героїзм, і любов, і краса, і сила, і велике майбутнє.

Нет комментариев