Вибори у США: хто програє?


Отже, Трамп пообіцяв заохочувати Росію нападати на союзників НАТО, які мало витрачають на оборону альянсу.

Принцип колективної оборони закріплений у 5-й статті статуту НАТО, згідно з якою напад на одного з членів Альянсу розглядається як напад на всіх.



Після того, як Росія анексувала Крим у 2014 році, країни блоку домовилися збільшити витрати на оборону до 2% від ВВП. До середини 2023-го цієї мети досягли лише 11 членів НАТО: Польща (3,9%), США (3,49%), Греція (3,01%), Естонія (2,73%), Литва (2,54) %), Фінляндія (2,45%), Румунія (2,44%), Угорщина (2,43%), Латвія (2,27%), Великобританія (2,07%) та Словаччина (2,03%). Найнижчий показник (0,72%) у Люксембургу. Також не дотягують до норми Канада – 1,38% та Туреччина – 1,31%.

При цьому, в абсолютних цифрах найбільше відставання показує Німеччина. У 2023 році уряд витратив на оборону €64 млрд, що становить близько 1,6% від ВВП і на €17 млрд менше, ніж необхідно. 2024 року глава Міноборони Німеччини Борис Пісторіус пообіцяв виділити на ці цілі рекордні €72 млрд.

Становиться зрозумілим, кого саме Трамп готовий демонстративно віддати на поталу Путіну — ФРН.

З цього котла хаосу, де поєднуються інтереси всіх націй, і народжується нове людство. Можливо, набагато нечисленніше, ніж нинішнє, що розрослося.

Чи ми будемо мати місце серед того людства? Чи будемо знищені в цій війні?
Залежить лише від волі народу. Якщо воля до життя є – виживемо, якщо продовжуємо красти, мародерствувати та дезертирувати – зникнемо.

Ростислав Демчук: "США відмовляються від лідерства в питаннях надання військової допомоги Україні і передають свій проект «Рамштайн» у руки НАТО.
Засідання Контактної групи з питань оборони України («Рамштайн») відбудеться 14-15 лютого у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі. І хоча шеф Пентагону Ллойд Остін, попри свою хворобу, запевнив що прибуде на зустріч міністрів оборони — вже не відомо хто буде її модератором.
Як стало відомо журналістам, під час нещодавнього візиту радника президента США з питань держбезпеки Джейком Салліваном у штаб-квартиру НАТО, він обговорив з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом про зміну формату проекту «Рамштайн». Відтак засідання Контактної групи з питань оборони України («Рамштайн») буде відбуватися в рамках засідання міністрів оборони країн НАТО та їх деяких союзників.
Цю концепцію підтримують східноєвропейські держави Альянсу, країни Балтії, Скандинавії, а також Велика Британія і Франція. А от Німеччина озирається на Москву. У Берліні вважають, що переформатування «Рамштайну» підживлюватиме наратив Кремля про те, що НАТО воює з Росією.
Але так, чи інакше передачу зброї Україні тепер координуватиме НАТО, а не США. Причину такого рішення не називають, але вона лежить на поверхні. Існує загроза приходу в Білий дім одіозного і не зовсім передбачуваного у вчинках Дональда Трампа, який з доброго дива може заборонити участь США у проекті «Рамштайн»
."

Народ, який обирає собі лідера з двох престарілих кандидатів, сам став старим і втомленим.
Яке вже там «світове лідерство»?

Ось така путня, малята, гарненькі хлопчики та прекрасні дівчата.



Допомоги Україні на 60 млрд доларів швидше за все не буде ніколи: республіканці злякалися пастки для Трампа.

Законопроект з допомогою Україні на 60 млрд доларів, який розглядають у Сенаті США, передбачає підтримку до вересня 2025 року. Це може стати пасткою для колишнього президента Дональда Трампа у разі його переобрання.
Про це у своїй записці написав сенатор-республіканець Джеймс Венс, повідомляє POLITICO.

Він розповів, що законопроект з допомогою Україні, Ізраїлю та Тайваню може зв'язати руки Трампу у разі, якщо той знову стане президентом США та захоче призупинити виділення коштів на підтримку Україні.

Це пов'язано з тим, що термін дії частини коштів, передбачених законопроектом, спливає за дев'ять місяців після початку наступного президентського терміну (20 січня 2025 року). Це, на думку Венса, фактично сковує Трампа у зупинці допомоги та витрат на Україну.

"Цей пункт у законопроекті є спробою перешкодити президенту Трампу проводити бажану політику, а якщо він все одно буде це робити, то дати підстави для його імпічменту і підірвати його адміністрацію. Усі республіканці повинні виступити проти його прийняття", — написав сенатор Венс.

Гуд бай Америка та GOP.

Про гарантії безпеки.
Якщо Україна, маючи після розпаду СРСР на озброєнні 1200 боєголовок по 100Ктн кожна, а це 5 Хіросим, на 120 МБР здала це за кілька мільйонів хабарів керівництву, а натомість не отримала нічого, то хто вам доктор?
1200 боєголовок, націлених на США, це як мінімум 1200 міст, стертих з обличчя землі.
Скільки б Україна мала запросити з США інвестицій та гарантій безпеки за передачу цього добра ресурсній федерації, як гадаєте?
Найбільша геополітична катастрофа 20 століття — це здача Україною ЯЗ ресурсній федерації. Клінтон це вже визнав. Залишилось це визнати й Україні.
Будьте.
PS. Уточнення з Р-36М («Сатана» за класифікацією НАТО) — тип ГЧ: 1×20 Мт, 1×8 Мт або РГЧ ІН 8×1 Мт або 10×1 Мт.
Цифри вище потрібно множити на 10, наприклад не 5, а 50 Хіросим.

Нет комментариев