Пригоди путінських гаманців-банкірів в Америці


США звинуватили у відмиванні грошей голову ВТБ та заарештували колишнього російського банкіра.

«Російські олігархи та еліти, які отримували вигоду від цієї корумпованої системи, більше не зможуть уникати наслідків дестабілізуючої активності їхнього уряду», — наголошували в американському Мінфіні.

Костін скаржився, що його внесли до чорного списку несправедливо, оскільки він банкір, а не урядовець.
Він зізнавався, що йому не вистачатиме відпочинку в США:
«Мені подобається кататися на лижах у Колорадо. Але тепер я не можу цього робити», — нарікав він, відзначаючи, що там найкращий сніг для катання та доброзичливі люди.
Костін також говорив, що нудьгуватиме за Нью-Йорком, оскільки любить це місто, але висловлював надію «одного разу туди повернутися».

Бєляєв був співвласником однієї з найбільших приватних банківських груп у Росії «ФК Відкриття» до 2017 року – тоді вона потрапила під санацію ЦБ.
На той момент її активи становили 2,5 трлн рублів. Незабаром після санації банкір емігрував до США.
Наприкінці 2022 року більшість бізнесу «ФК Відкриття» продали ВТБ.
Все, що нажите непосильною працею: три магнітофони, три куртки замшеві, три кінокамери закордонні — все пропало…

Російському банкіру Костіну пред'явлено кримінальні звинувачення за американським законодавством з перспективою щонайменше 40 років у в'язниці. Звинувачується він у створенні мережі відмивання на території США.

Фактично це означає можливий арешт Костіна у будь-якій країні, яка має договір з США про взаємне визнання ордерів на арешт. Це і Дубай, більшість країн Латинської Америки, Африки, Азії. Навіть Казахстан. Тож тепер Костін однозначно невиїзний, хіба що в якісь зовсім бантустани чи, приміром, до Китаю.

Це вже якісно інший рівень переслідування російської знаті, ніж просто попадання до списків санкцій. При цьому треба розуміти, що російські банки, особливо великі — це одночасно й агенти уряду щодо виконання різних непублічних рішень, і в корупційних заходах російського нобілітету та російської мафії великі банки також активно беруть участь. Власне, саме за це Костину звинувачення й висунуто.

Зрозуміло, що люди його рівня є носіями вкрай конфіденційної інформації, і не лише про російську сторону, тому історія стосується одразу багатьох і в багатьох країнах.

Поки, звичайно, Костіна не заарештовано, і все це виглядає вельми гіпотетично. Але Штати не поспішають — вони створюватимуть «арештний фонд», який згодом висунуть майбутній владі Росії як одну з багатьох умов зняття тих чи інших санкцій.
А санкцій, як відомо, Росія має багато. Вона взагалі рекордсмен із них. Відповідно, і умов буде – мама не журись.

США пообіцяли вдарити по Росії «сотнями та сотнями» санкцій за війну та загибель Навального.
США введуть «нищівний пакет» санкцій проти Росії, який включатиме «сотні, сотні та сотні» нових обмежень, заявила заступник держсекретаря з політичних справ Вікторія Нуланд.

За її словами, нові санкції будуть спрямовані на те, щоб обмежити можливості Росії обходити заборони, а також знизити військові можливості країни.
«Але я очікую, що згодом ми зможемо вводити все нові та нові санкції», — наголосила Нуланд під час виступу у Центрі стратегічних та міжнародних досліджень.

За даними джерела Bloomberg у Мінфіні США, Вашингтон введе санкції проти більш ніж 500 осіб та організацій, пов'язаних із російською військовою машиною.
Заступник голови відомства Уоллі Адейемо уточнив, що обмеження також торкнуться компаній у третіх країнах, які «допомагають полегшити Росії доступ до потрібних їй товарів». Про заходи буде оголошено у п'ятницю, 23 лютого, повідомили у Білому домі.

Частина обмежень буде націлена на тих, кого США вважають винними у смерті політика Олексія Навального у виправній колонії №3 у ЯНАО, зазначила Нуланд. Санкції щодо Росії у зв'язку зі смертю Навального раніше пообіцяв запровадити і Євросоюз. Великобританія, своєю чергою, вже оголосила про обмеження проти керівництва колонії.

Також Лондон ввів санкції до другої річниці початку війни в Україні. Під них потрапили новий гендиректор АЛРОСА Павло Мариничев, голова ради директорів «Мечела» Ігор Зюзін, «Арктик СПГ 2» та її директор Олег Карпушин та ін.

ЄС затвердив 13 пакет санкцій проти Росії. За даними Bloomberg, обмеження можуть бути запроваджені щодо 55 компаній та 60 осіб з Росії, які пов'язані з виробництвом зброї чи постачанням підприємствам російського ОПК ключових технологій та електронних компонентів. Також до списку санкцій можуть внести низку чиновників — зокрема, губернатора Тульської області генерал-полковника Олексія Дюміна.

Тим часом у Бразилії відмовилися заправляти літак Лаврова.
Латиноамериканське турне Лаврова, який відвідав Кубу та Венесуелу, а потім вирушив на зустріч міністрів G20 до Бразилії, обернулося фіаско.

Як повідомляє AeroTelegraph, в аеропорту Ріо-де-Жанейро борту Лаврова — Іл-96 з реєстраційним номером RA-96019 — відмовили у заправці керосином.
Оператор аеропортового обслуговування Vibra Energia послався на загрозу американських санкцій, які забороняють постачання для літаків уряду РФ.

Розглядалася можливість заправити його борт керосином бразильських ВПС. Але план не спрацював: за офіційною версією у військових не знайшлося достатньо палива.
Нехай щастить.

Ось така путня, малята, гарненькі хлопчики та прекрасні дівчата.


Нет комментариев