ВЧК, НКВД, КДБ, ФСБ...Назви змінюються сутність залишається


ВЧК, НКВД, КГБ, ФСБ… назви змінюються, сутність залишається.

Сьогоднішнє вбивство екс-депутата російської Думи не демонструює, що в Україні політичні біженці з Росії не можуть почуватись у безпеці. Ні, воно демонструє, що шукачі політичного притулку з Росії, політики, незгідні з режимом Росії, політики, які є потенціально небезбечними для Росії, не можуть почуватись безпечно ні у самій Росії, ні в Україні, ні у будь-якій іншій країні.

Врятуватись від довгих рук і ніг радянських і російських спецслужб можна хіба що залігши на дно, змінивши зовнішність, абсолютно відмовившись від активного життя і все життя прожити у страсі викриття місцезнаходження, жити таким собі наляканим карасем.

Список українців і росіян, яких знищили спецслужби Росії, довгий і розпочатий на початках радянської влади:

1.Дмитро Леонтович — автор всесвітньовідомого “Щедрика” вбитий агентом ВЧК Афанасієм Геращенко 23 січня 1921 року.

2.Степан Бандера вбитий у Мюнхені 15 жовтня 1959 року агентом КГБ Богданом Сташинським.

3.Володимира Івасюка вбили 18 травня 1979 року.

4.Вячеслава Чорновола вбили 25 березня 1999 року.

У Росії список великий і постійно поповнюється: В.Лістьєв., Г.Старовойтова, О.Литвиненко, Б.Березовський, Г.Політковська, В.Новодворская, Б.Немцов… Список далеко неповний і, на жаль, не закритий.

Сьогодні Росія ще раз нагадала світові, що вбивати політичних супротивників можна скрізь, різними методами. І що вберегтись від підступності російських спецслужб майже неможливо.

Цікаво, коли вбили зведеного брата лідера Північної Кім Чен Хіна, корейські спецслужби самі все зробили чи скористались порадами російських союзників?

Нет комментариев