Газовий зашморг режиму


Хоча, на перший погляд, в Україні прийнято владу скидати шляхом народних повстань, насправді, способом умертвлення, принаймні трьох останніх режимів був суїцид.

Самогубство через повішення, коли роль мотузки для самогубця виконує газовий зашморг.

Сценічно це добровільне сходження на ешафот виглядає, як газове переслідування Тимошенко. Інший спосіб, аніж як вкоротити собі політичного віка, ані Кучма, ані Ющенко, ані Янукович, не придумали.

Порошенко, який й так уже вийшов на фінішну пряму, міг постати перед судом історії у найближчій перспективі або як організатор тарифного геноциду, або як виконавець мінської капітуляції, все ж обрав собі найкоротший шлях до фіналу. Навпростець. Через газове переслідування Тимошенко.

Співтворець разом із Азаровим Партії регіонів не придумав нічого іншого, як піти слідами Януковича. Ну прямо неначе скаче по пеньках Петро Олексійович услід за Віктором Федоровичем.

Для усіх вождів уже добрих два десятка літ є одна єдина проблема, яка називається — Тимошенко. Якщо розібратися, нема інших проблем – лише одна. На всіх.

Януковичу, звичайно ж, пропонували різні способи розв»язання проблеми. Але зеківська пів-звилина нічого іншого не придумала, як. за єнакіївською виучкою –«взять и посадить».
За що? За газ.

Петро Олексійович хоч і немає поки що зеківського вишколу, але. нічого іншого не придумав. Як вирішити вічно єдину проблему? Точно так само, як Янукович. Шити справу. Все ту ж. Газову.

Щойно на наших очах на сцені політичного театру розгортається та сама трагікомедія, але у виконанні уже оновленої трупи лицедіїв.

Можна навіть спостерігати антропологічну схожість акторів у тих самих ролях.

Роль Єфремова, який уже сів і довго сидітиме,.виконує його наступник і земляк, організатор Партії регіонів між макеєвськими териконами, а нині права рука Порошенка, якийсь Герасімов.

Роль Чечетова взяла на себе така ж рвійно писката Луценко Ірина, яка у ролі президентського стрілочника намагається перевершити трагічної долі попередника.

Зате чітко у посадове амплуа вписується її сімейний, посткомуністичний співносій влади на Україною. Так уже намагається Петро Олексійович копіювати Віктора Федоровича, що просто диву даєшся: Тоді було: генеральний прокурор Пшонка – кум Януковича, і тут не інакше, як неодмінно так само: генеральний прокурор Луценко – кум, а як інакше – Порошенка.

Сценарій газового переслідування, розроблений Януковичем. прийнято до виконання його уже безсумнівним спадкоємцем Порошенком.

Невже ці завзяті самогубці не пам»ятають, який кінець у цієї вистави, яку вони зібралися зіграти услід за рубльовськими втікачами.

Мені видається відкритим лише одне питання під завісу – куди вони тікатимуть. Хоча воно може закритися само по собі і підпасти. Якщо їх не випустять.

Нет комментариев