Світ без України


МВФ прогнозує в цьому і наступному році наймасштабніший за останні десять років стрибок світової економіки.
Згідно з прогнозом, зростання світової економіки в 2017 році повинно скласти 3,5 відсотка, а в наступному — 3,6. Причому, найбільше зростання покажуть країни єврозони.
Зрозуміло, що це середні показники, а значить, що є країни, у яких зростання економіки буде набагато нижче цих середніх параметрів, а є країни, у яких воно буде набагато вище.
На жаль, Україна, чиї державні керівники намагаються переконати себе і нас в небувалих економічних успіхах, не опиниться в світовому економічному тренді, і відноситься до країн першої групи. Її економічне зростання набагато нижче середнього світового показника.
Фактичне зростання ВВП України в цьому році виявиться навіть нижче планового, і складе 1,9%. Що, на тлі дуже низького абсолютного показника ВВП нашої країни (95 млрд доларів), насправді, є статистичною похибкою.
Я ще раз стверджую, — люди у владі, що відповідають за економічний і соціальний розвиток В Україні — не компетентні.
Підміняючи продумані і системні дії щодо розвитку країни наборами безсистемних дій, що призводять, найчастіше, до протилежного розвитку результату. І замінюючи професійні рішення потоками популістських гасел.

Нет комментариев