На жаль, схоже на те, що знову вирішувати, хто буде наступним Президентом України, будемо не ми


Цікава подія, яку, майже, ніхто не помітив, відбулась на минулому тижні.

Колишній президент України Віктор Ющенко дав інтерв’ю польському виданню, в якому звинуватив діючу владу в тому, що конфлікт на Донбасі використовується владою заради виправдання своєї неефективної політики, або її повної відсутності.

При цьому, зі слів екс-президента, в країні, сьогодні, найвищий рівень корупції, ніж будь-коли.

За його словами, монополізація і олігархізація української моделі економіки позбавляє Україну не тільки економічної, але і соціальної перспективи.

«Це близько 20, або 30 осіб, які отримують прибуток. Незалежні аналітичні кола вважають, що з України виведено в податкові гавані 140 млрд доларів. Тепер ми стоїмо в черзі до Міжнародного валютного фонду, щоб отримати $ 17 млрд за чотири роки».

Для людини, який був, м’яко кажучи, не дуже ефективним президентом, та, який мовчки, практично вже 4-и роки, підтримував курс діючого президента, це дуже відверте інтерв’ю.

Та, як мені здається, це не просто так. Це певна «чорна мітка», яку погодили зовнішні куратори, та яка дає зрозуміти діючому президенту, що в нього більше колишнього «імунітету» нема.

Передвиборча президентська компанія, де-факто, розпочалась.

Почались перегони конкурентів, які змагаються за прихильність кураторів.

На жаль, схоже на те, що знову вирішувати, хто буде наступним Президентом України, будемо не ми. Не готове ще суспільство до цього.

1 комментарий