В чому відмінність візіту до США Юлії Тимошенко від інших політиків?


Юлія Тимошенко провела у США ряд важливих для України міжнародних зустрічей і переговорів.

У рамках робочого візиту до США Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко провела зустріч із головою Комітету із закордонних справ Сенату США Бобом Коркером.
Сторони обговорили ситуацію в Україні, зокрема питання, пов’язані з агресією Росії проти нашої держави, та надання летальної зброї Сполученими Штатами Америки Україні. У зв’язку з цим Юлія Тимошенко подякувала Сенату США за принципову позицію щодо підтримки України, захисту її суверенітету та територіальної цілісності. Вона також наголосила на необхідності не забувати про Крим, незаконно анексований Росією. Сенатор Боб Коркер відзначив сильну позицію Юлії Тимошенко та її партії щодо відстоювання національних інтересів України. Окрім того, особливу увагу було приділено питанням боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади та створенню і зміцненню антикорупційних органів у нашій державі.

У рамках робочого візиту до США Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко також провела зустріч із високопоставленим членом Республіканської партії США, сенатором Марко Рубіо. Сторони детально обговорили безпекову та соціально-економічну ситуацію в Україні. Юлія Тимошенко запросила Марко Рубіо разом із колегами відвідати Україну у зручний для них час. Запрошення прийнято із задоволенням.

Під час робочого візиту до США Юлія Тимошенко також провела зустрічі з сенатором Біллом Нельсоном, Спецпредставником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером та з керівництвом Комітету з питань розвідки Палати представників США.

Офіційна делегація «Батьківщини» бере участь у Національному молитовному сніданку. Про відрядження Юлії Тимошенко з колегами належним чином проінформовано керівництво Верховної Ради.
Крім «Батьківщини», участь у Молитовному сніданку беруть ще кілька десятків українських депутатів, у тому числі керівник фракції БПП Артур Герасимов. Утім, жодна з політичних сил не повідомляє про проведені робочі зустрічі високого рівня. Тому що хтось їздить в США з метою туризму, а хтось – з метою укріплення міждержавних стосунків і вирішення питання війни з Росією (а хтось взагалі їздить на Мальдіви і на віденський бал)
В цьому полягає відмінність між візитом до США Юлії Тимошенко і решти політиків.

До речі, зверніть увагу, що президент Трамп у Давосі проігнорував Порошенко і не провів із ним зустріч, широко анонсовану нашим МЗС. Сказав, що не має часу. То хтось же мусить налагоджувати співпрацю з президентом супердержави, якщо Порошенко на це не здатний?

1 комментарий