Чи є мудрою Марина Порошенко?


Чи є мудрою людиною Марина Порошенко?

З тих пір, як Порошенко робить все більше невірних кроків у політиці, тим частіше я почала задавати собі питання, чи є мудрою його дружина?

Для того, щоб маленький хлопчик виріс успішною людиною, думаю, що хлопчикові має пощастити двічі: він має народитись у мудрої жінки і потім одружитись також з мудрою жінкою.

Відомий північно-американський актор і режисер Вуді Алан вважає, що своїм талантом він має завдячувати своїй матері, яка не втомлювалась на всі вчинки сина говорити йому, який він талановитий.

Чим більше історій людей я взнаю, тим частіше я думаю, що різні притулки бідним, знедоленим, хворим, пораненим, тваринам створюють або жінки, або чоловіки, яких виховали у любові їхні матері. Саме матері не покидають своїх хворих дітей у той час, коли хвороба дітей лякає їхніх батьків і змушує їх розлучатись і йти геть. Якщо у нашому жорсткому, холодному, прагматичному світі є острівці добра, милості, жертовності, любові, то, думаю, існують вони завдяки великим жінкам.

Всі ми знаємо французьке прислів’я “ шукайте жінку”, що означає, що за будь-якою справою, чи великою чи малою, чи доброю, чи поганою стоїть жінка. Українці теж давно підмітили важливість жінки у житті чоловіків. Пам’ятаєте казку про те, як циган, який випадково з’явився за столом пана, і те, як йому, як гостеві, доручили ділити печену гуску? Пам’ятаєте, що він дав господині шию, а господареві голову? І при цьому циган сказав, що він дав господині шию тому, що голова повертається туди, куди її поверне шия.

Історія говорить, що саме дружині Габрієля Гарсія Маркеса світ має завдячувати за твір “ Сто років самотності”. Так само як дружина Лева Толстого сприяла творчості великого письменника. Чого варте лиш її зусилля у переписуванні семи разів “Війни та миру”? Так само багато творів геніального Пабло Пікассо з’явились завдячуючи його люблячій дружині. Прикладів, коли генії творили саме завдячуючи своїм дружинам, є багато. Так само є багато прикладів великих політиків, яких підтримували їхні не менш великі дружини.

Куди ж повертає голову Порошенка шия пані Марини? Думаю, що ні пані Порошенко ні сам президент за високими мурами не хочуть знати, чим живе Україна і не думають, як зробити життя українців краще. Ні благодійні фонди, ні спортивні вправи, ні випікання пасок не наблизили пані Марину до українців. Все, що робить пані Порошенко, кожного разу демострує все більшу і глибшу прірву між народом і президентом, демонструє, що все що робить ця жінка, є фальшивим, холодним, показним. Леді Діана свого часу змогла підкорити серця не тільки великобританців, а й усього світу своїми теплими обіймами, своїм справжнім співчуттям знедоленим дітям. Чи можемо ми собі уявити, щоб пані Порошенко посадила собі на коліна сироту, щоб була сердечною, людяною, співчуваючою? Думаю, що таке уявити неможливо.

Остання офіційна поява пані Порошенко на людях у сукні з бурштином — ще одне свідчення того, яка далека наша перша дама від українців. Я не буду говорити, про доцільність чи недоцільність появи президентської пари на балу. Але слово “ бурштин” уже давно асоціюється у українців зі злочином, беззаконням, грабунком, корупцією, нищенням української землі. У домі того, хто повісився, не говорять про вірьовку. Не повинна була дружина президента країни, де видобування бурштину стало великою смердячою незагойною раною на тілі України, одягати бурштинові прикраси. Можливо, бурштин на сукні видобутий у Прибалтиці чи ще десь, можливо, це навіть підробка( для Єлени Чаушеску спеціально фабрику фальшивих алмазів побудували), але пані Порошенко могла б передбачити, що українці тепер мають право думати, що президент України приніс їй у мішку кілька кілограмів бурштину прямо з Рівненщини, і пані Порошенко разом з іншою жінкою третього тисячоліття відполіровували ночами той рівненський бурштин і пошили сукню для віденського балу і, можливо, ще одну сукню з бурштином для пані прокурорші для ще якоїсь оказії.

Президент України вже стільки разів продемострував українцям свою зневагу, свою недержавницьку антиукраїнську позицію, що він вже нічим українців не здивує. Але якби дружина президента була мудрою, то, може б вона віддалила той момент, коли українці остаточно вирішать, що їм з Порошенко не по дорозі. На щастя для украінців, Порошенко обрав собі немудру дружину.

Нет комментариев