Ваш Елєкторат


Скажіть мені, панове майбутні претенденти на першу Особу України.
Скажіть мені, Вашому Елєкторату, нахрєна Ви вчергове намагаєтесь розвести мене, розповідаючи, як країна буде чудово «Жити по новому», рухатись «Новим курсом». Як Ви будете створювати нову Конституцію України, новий Суспільний договір, які докорінно змінять нашу відсталу країну.
Ми все це вже проходили. З «Українським проривом», з «10-ю кроками назустріч людям», з іншою феєричною бєлібєрдою.
Ваші передвиборчі обіцянки «Жити по-новому», після виборів швидко перетворюються в банальне «Пиздити по-новому». В чергову гнітючу реальність, де ті, хто дорвався до влади, починають створювати особистий «комунізм» на тлі країни та суспільства, які продовжують зубожіти.
Що б Ви зараз не говорили, що б не обіцяли,- все одне це буде звичайний набір слів, яскраво упакований у глянцеву обгортку, та призначений, з нашого історичного досвіду, для чергового розводу Вашого Елєкторату.
Навіщо нам, зараз, новий Суспільний договір, коли українське суспільство не може зрозуміти, що, в першу чергу, його хвилює та цікавить? Хто з ким, і про що, буде складати цей Суспільний договір?
Навіщо нам нова Конституція, коли, навіть, існуюча, нехай і недосконала, але дієва, не виконується?
Куди Україна повинна рухатись «Новим курсом»? Є сформульовані, та прийняті суспільством українська Концепція, національна Мета, чіткі соціальні та економічні Цілі?
Не треба мені пафосні, незрозумілі мені терміни та складні формулювання. Які, як Вам здається, створюють в мене захоплення Вашим неабияким інтелектом, а, насправді, викликають роздратування небажанням зрозуміти мої повсякденні проблеми.
Не треба мені Ваші голослівні обіцянки, які, можливо, красиво виглядають, але пост-фактум Вашої державо-керівної діяльності стають звичайними безвідповідальними теревеньками.
Давайте по-простому, так, щоб мені було зрозуміло, та, що б я мав можливість оцінювати Ваші дії не черговою звітною балаканиною, а чіткими соціальними та економічними показниками.
Хочете, що б я, Ваш Елєкторат, Вас підтримав? Запропонуйте мені щорічні показники розвитку країни та суспільства, які Ви плануєте досягти за період Вашого перебування у владі.
Що мене, Ваш Елєкторат, цікавить?
Я хочу бути матеріально забезпеченим, соціально та фізично захищеним. Здоровим та освіченим. Та жити у культурно та духовно розвинутому суспільстві.
Більш конкретно? Це «Верунчик, ти сама, сама…»
Але, деякі, прості та зрозумілі мені приклади, я наведу…
Як, у найближчі п’ять років, буде зростати мінімальний прожитковий рівень? Бо, на сьогоднішні «сльозні» 1800 грн у місяць можуть вижити тільки домашні тварини, бурундучки та хом’ячки, як Ви нас називаєте.
Як буде зростати мінімальна заробітна платня? Бо, від нашої поточної, у 3700 грн на місяць, до, наприклад, польської у 900 Євро на місяць, нам, як до неба рачки.
Який в мене, як у середньостатистичного українця, буде сукупний наявний річний дохід? Бо, на сьогоднішні 40000 грн у рік, на які ми живемо, кожен з Вас може одного разу повечеряти з колегами в ресторані.
Відповідно, як буде зростати Національний дохід, та ВВП України? Тому, що сьогодні, відповідно до показника ВВП на душу населення, ми найбідніша країна у Європі.
Як, кожен рік Вашого владарювання, будуть зменшуватись наші зовнішні борги, які Ви постійно набираєте, бо інакше господарювати не вмієте. Мені не подобається, що я нічого ще не отримав від західних кредиторів, а вже винен цим віртуальним «дядькам», практично, 2000 долярів. По яких ще й відсотки повинен сплачувати.
Як буде збільшуватись моя тривалість життя? Бо, сьогодні, українці живуть менше, ніж будь хто з наших сусідів, європейців.
В мене ще багато запитань,- про рівень охорони здоров’я, рівень якісної освіти, стан навколишнього середовища, якість продуктів харчування та медичних препаратів, якість житла, та рівень забезпеченості транспортними засобами, та багато, багато інших…
Але, почніть, хоча б з тих, що я вже навів. Та запропонуйте власні відповіді на ці питання. Відповіді, які будуть мати чіткі щорічні показники, які Ви гарантуєте щорічно виконувати. Та, цими показниками, до мене звітувати. Щоб я, Ваш Елєкторат, на знімав кожного разу чергову балабольну локшину з вух, а мав можливість порівняти цифрові обіцянки з отриманими фактами.
Запропонуйте таку Програму соціально-економічного розвитку України, з чіткими Цілями-показниками, за досягнення яких Ви беретесь, і я, з задоволенням Вас підтримаю.
Ваш Елєкторат

Нет комментариев