5-ть років президентства – це черговий період втраченого часу




Відверто кажучи, я не розумію, з чим Президент Порошенко планує йти на другий термін.

Що зроблено в країні такого, що дає підстави сподіватись, що наступні 5-ть років його президентства дадуть Україні більше, ніж ті 5-ть років, що минають?

Не знаю, як для Вас, а для мене, ці 5-ть років президентства – це черговий період втраченого часу, втрачених можливостей, та, головне, втрачених перспектив розвитку України.

Чому? А тому, що за ці роки Україна, маючи внутрішній потенціал та зовнішню підтримку, так і не стала достатньо незалежною, соціально розвинутою, та економічно потужною державою. Залишилась об’єктом зовнішніх геополітичних маніпуляцій, та країною третього світу з нерозвинутою колоніально-олігархічною економікою, та бідним населенням.

Найбільшою проблемою є те, що Україна залишається економічним карликом, країною, яка за ці 5-ть років економічно навіть себе, зразка 12-13-го років, не наздогнала, країною, яка не має сьогодні можливостей вкладати достатні кошти в створення власної зовнішньої безпеки. Тому що те, що зараз зветься підвищенням обороноздатності нашої країни, то – звичайна профанація, побудована на математичному зростанні чисельності військових, при відсутності сучасної військової техніки, обладнання, та технологій.

А, в умовах, коли північна країна-агресор ніяк не постраждала від «потужних» економічних санкцій, яка невдовзі може їх взагалі зупинити, та яка, в очах значної кількості своїх країн-партнерів, є взагалі «великою» країною, що може мати власні інтереси на території «проблемних» країн (як ото Грузія, Молдова, Сирія, Україна), то ми не можемо бути гарантованими, що не станемо розмінною монетою в грі економічно потужних геополітичних гравців. З усіма непередбачуваними наслідками. Аж до розділу України зацікавленими сторонами. За югославським сценарієм.

А ми продовжуємо гратися у вибори, та вважати, що головне, то не економічна міць України, а мова, якою ми розмовляємо, та безвіз з автокефалією…

Нет комментариев