Україна торгує немовлятами?




Вже кілька днів у іспанських новинах розповідається про те, що в Україні застрягло тридцять іспанських сімей, які “замовили” дітей у українських жінок. Діти вже народжені, живуть зі своїми іспанськими батьками в Києві, але їх ніяк не зареєструють і не дають дозвіл на виїзд до Іспанії. Вчора в новинах затримку пояснювали новим європейським законодавством, яке захистило набагато більше персональні дані європейців. Сьогодні ж коментатори пояснили затримку реєєстрації немовлят тим фактом, що іспанському посольству в Україні стали відомі факти недобросовісної медичної практики в Україні і також факти торгівлею немовлятами. Виявляється, що при проведенні аналізу ДНК виявилось, що одне немовля не було зачате спермою саме того іспанця, який хотів бути татом. Хоча ЗМІ говорять, що поки що це був єдиний випадок, але тепер іспанська сторона буде ретельніше проводити аналіз, щоб надалі унеможливити подібні помилки.

Знову наша Україна встрягла у халепу. Знову ганьба. Знову гроші наших богачів смердять. Соромно.

У найгіршому з варіантів журналіст сказав, що немовлята отримають українське громадянство. Також ця ситуація впливає ще на кілька, можливо, десятків іспанських родин, які ще тільки очікують народження замовленого немовляти.

За іспанськими законами винаймати жінку для народження дитини у Іспанії заборонено. Але закон залишив маленьку кватирку для уникнення цього закону: іспанським посольствам дозволено реєструвати таких немовлят. Іспанія дбає про своїх громадян і також, напевно, про приріст населення.

Україна ж знову виглядає непривабливо. Якщо раніше європейці асоціювали Україну з Чернобилем, то тепер асоціюють з корупцією, бійками у парламенті, і тепер ще зі штучним материнством.

Індія недавно заборонила практику штучного материнства. Як не дивно, у США штучне материнство не заборонене.

Але мене дивує, коли ж наші депутати встигли зляпати документ про штучне материнство в Україні? Невже мало заробляється на лісі, газі, бурштині, електроєнергії, на війні? То для заробітку вже добрались до святая святих кожної жінки? Вже й там наші швондери побачили змогу заробляти?

Я на цю тему вже писала, так як у Іспанії десь приблизно рік тому вже показували репортаж про жінок, які погодились народжувати чужих дітей. Я тоді була глибоко вражена цією темою. Сьогодні я знову до неї повертаюсь. У госпіталі, де я працюю, я говорила на цю тему з моєю колегою. Вона не вбачала у такій практиці нічого нелюдського. Вона вважає, що допомогти іншим людям стати батьками — це хороша справа. Можливо, воно так і є. Можливо, народжування дітей для інших можна порівняти з донорством крові, нирки. Можливо.

Але це добре тільки за умови, що жінка не йде на цей крок тільки заради грошей на квартиру, заради забезпечення своїх дітей, задля купівлі машини. І ще найголовніше: щоб посередники не зробили з материнства вигідний бізнес. А в Україні є всі підстави думати, що саме так і є.

Все це, як на мене, має дуже неприємний аромат.

І ще я собі думаю: як би там жінку на запліднювали, як би вона не знала, що носить чужу дитину, впевнена, що при розлуці з дитятком жінка віддала б дуже багато, щоб не відривати від себе таку дорогу істоту.

5 комментариев