Тимошенко знов обурила корупціонерів


Ми все частіше стаємо свідками двобою між державником, який переміг у собі кандидата в президенти, та корупціонером, який переміг у собі державника.

Так, мова про Тимошенко та Порошенка.

Діюча влада під пильним контролем та на користь господаря головного кабінету вул. Банкової намагається приватизувати за дріб'язок ГТС та інші прибуткові держпідприємства. Влада сприймає державні багатства як власний «касовий апарат» та збирається забрати цей «касовий апарат» з собою після програшу виборів.

Команда «Батьківщини» неодноразово казала про відсутність необхідності продавати ГТС. Заяви Тимошенко підтверджував навіть профільний віцепрем’єр Кістіон.

Тимошенко послідовно захищає газотранспортну систему від спроб мародерів у владних кріслах забрати державне надбання. Пам’ятаємо, коли команда Ющенка намагалась приватизувати ГТС. Це завершилось ухваленням 06.02.2007 законопроекту, що забороняє такі дії. Це була ініціатива нардепа Юлії Тимошенко та партії “Батьківщина”, яка отримала рекордну підтримку парламенту – 430 голосів «за». Весною цього року Батьківщина вимушена була знову зареєструвати тотожний законопроект №8107, оскільки коаліція фактично скасувала попередній закон.

Як інакше ніж «здирництвом» назвати бажання «прихватизувати» ГТС вартістю 300 млрд доларів усього за 7 мільярдів?



Тимошенко запропонувала реальні механізми заповнити ГТС газом. Для цього необхідно стрімко збільшити видобуток природнього газу. Сьогодні ми повністю покриваємо потреби населення, видобуваючи 20,5 млрд кубометрів газу. Та були часи, коли Україна видобувала майже 70, а точніше 68,5 мільярдів кубометрів газу на рік. Сьогодні це можна відновити. Запасів газу та розвіданих родовищ вдосталь.

Необхідно ліквідувати повністю корумпований «Нафтогаз», що займається тільки спекуляцією на ринку газу. Прибуток українського газового спекулянта за 2017 рік однаковий з чистим прибутком російського «Газпрому». Але «Газпром» також видобуває газ, розподіляє газ, переробляє нафтопродукти та має власну мережу АЗС. Секрет успіху «Нафтогазу» — це корупція та завищені тарифи.

Тимошенко обіцяє протягом півроку свого президентства ліквідувати газового спекулянта та створити ринкові умови розподілення газу. Це забезпечить зниження тарифів щонайменше удвічі.

Під час прес-конференції Тимошенко також заявила, що усі корупційні оборудки з приватизації державного майна будуть ліквідовані, а приватизована завдяки корупційним схемам державна власність буде повернута державі. Вона могла б і не йти на це, а домовитись з олігархами та корупціонерами про свою підтримку. Натомість Тимошенко вчергове пішла проти олігархів та корупціонерів. Це вирізняє у ній державника, який всю свою політичну діяльність присвятив боротьбі з корупцією та олігархами.

В той час, коли Тимошенко пропонує Новий економічний курс України, влада, у свою чергу, не пропонує жодних реальних кроків. В них позиція одна: забрати все державне і прибуткове та розділити між собою.

Сергій Биков, Голова аналітичного центру ІНПОЛІТ

2 комментария