Підсумки...


Підсумки…
Наприкінці року, що минає, та на початку року, що настає, завжди є бажання підвести підсумки чергового періоду свого життя, та змін у країні, в якій живеш.
Що хвилювало нас, пересічених українців, на протязі цього року, і що з цього змінилось за рік у кращу сторону?
Є три речі, які бентежать нас більше всього. Це:
— Мир на Донбасі
— Підвищення рівня життя за рахунок збільшення доходів
— Посадка корупціонерів
Давайте спробуємо сухо, без особливих емоцій.
Мир на Донбасі. Райони ОРДЛО залишились не контрольованими українською владою. Кордон з Росією в цих районах не під контролем. Бойові дії та обстріли не припинились. Цивільні люди та військові продовжують гинути. Воєнний стан, введений на місяць, виявився бутафорським, та беззмістовним. За рік, крім тональності обіцянок представників влади, нічого не змінилось.
Підвищення рівня життя українців. За цей рік економіка України, як переконує прем’єр, зросла на 3%. Відповідно, на такі ж 3% зросли реальні доходи середньостатистичного українця. Дуже замало, особливо, якщо порівнювати з рівнем, від якого рахується. Але, все ж таки, начебто, зростання. Якби не, ще одне, але. За цей рік суттєво, на десятки відсотків, підвищились тарифи на комунальні послуги. Що, як мінімум, нівелювало зростання доходів населення. Тобто, реально, в цьому році, рівень життя українців не зріс, а зменшився. А тарифи обіцяють продовжити підвищувати.
Боротьба з корупціонерами. Насправді, цей рік пройшов не під егідою боротьби з корупціонерами, а в реаліях боротьби антикорупційних органів між собою. Що, як мінімум, привело до того, що всі ті корупціонери, яких ми бачимо на екранах телевізорів, та які намагаються вчити нас моралі, продовжують займати свої державні посади, та обкрадати нас та країну. Особливо цинічно це виглядає на фоні екс-керівника ДФС Насірова, який став уособленням корупції в країні, на справі якого піарились всі керівники держави, та який не тільки не відповів за свої вчинки, а й поновився на посаді керівника ДФС. Ситуація, яка виходить за межі, навіть, здорового абсурду.
Рік, що минає, не приніс в країну, та наші родини реальні позитивні зміни, та впевненість, що покращення невідворотнє.
Будемо сподіватись, що Новий рік, дійсно, стане роком кардинальних змін в країні, та початком нашого нового цивілізованого життя.
Чого, нам всім, і бажаю!..

Нет комментариев