Найбільший гріх Порошенка


Найбільший гріх По.

Ті, хто ходили до радянської школи, пам'ятають вірш “Что такое хорошо и что такое плохо?”. Але про те, що є добрим і що є поганим, людство думало давно. І десять заповідей Христа свідчать про те, що людство вже багато віків тому думало над тим, як треба жити у суспільстві так, щоб правила співмешкання дозволяли членам громад бути у гармонії між собою.

Думаю, що роки правління По принесли шкоду Україні не тільки тим, що він продовжив грабіж країни, початий його попередниками. Найстрашнішим наслідком правління По є те, що він досяг того, що велика частина українців не може однозначно відповісти на питання про те, що є добро і що є зло.

По занурив Україну у такий океан зла, що українці поступово втратили розуміння добра-зла. Перший шок, думаю, українці пережили, коли усвідомили, що Майдан, Небесна сотня — це був план По прийти до влади. Нерозслідування справи Майдану — підтвердження цього аргументу.

Якщо уявити собі, що дитина в Україні буде питати батьків, що таке є добро і що є таке зло, як у Маяковського, то щирі батьки мають відповідати щиро, так як вони формують світогляд дитини, формують майбутнє країни, де мають панувати зрозумілі правила співмешкання і вони мають відповідати нормам, які цивілізоване людство вже давно застосовує на практиці.

Ось син спитає: а чи правильно, що Україна торгує з країною, яка вбиває наших співгромадян? Що має відповісти цій дитині тато?

А чи правильно, що коли більшість громадян країни збідніла, високі посадовці збагачуються?
А чи добре, що громадяни ворожої країни, країни, яка вбиває наших громадян, займають високі посади в Україні, посади, де представники ворожої країни мають доступ до державних таємниць України?
А ще син може спитати: а як це можливо, що військових, які захищають Україну з зброєю в руках, можуть судити за те, що вони стріляли цією зброєю по ворогам? Дитина буде намагатись роз'яснити для себе: а що, тату, під час війни не можна вбивати ворогів? А як тоді захищатись, якщо не можна вбивати? Що, треба ворогам підставляти свою голову і чекати, коли він тебе вб'є, тату?

Що тато має відповісти дитині, щоб сформувати у неї правильне уявлення про те, що є злом?
А ще син, який бачить, як живуть в Україні ті, хто все життя були службовцями і мають величезні статки, може спитати: тату, а невже не можна порахувати, скільки службовець заробив і скільки майна він має, і зрозуміти, що цей службовець збагатився незаконно?

Що тато має на це відповісти: добре чи погано бути службовцем і красти?

Маленький син ще дуже маленький, щоб спитати у тата, чи добре, коли Президент, якого українці вже не хочуть бачити на чолі держави, направив багато зусиль, щоб зіштовхнути між собою українців? назвав тих, хто його не підтримав, агентами ворожої країни? Хіба є добре, коли необраний Президент робить все можливе під час війни, коли ворог чекає будь-якого послаблення України, робить все можливе, щоб українці почали війну між собою? Що відповісти на це допитливій дитині?

Також як пояснити пояснити розумній дитині, що По вітає Зе, обіцяє йому підтримку, а насправді починає ще більше підігрівати ненависть між прихильниками одного та іншого кандидата? Замість того, щоб разом з новообраним президентом думати над тим, як робити Україну сильнішою, По починає боротьбу з метою послаблення молодого конкурента. То для По важливіше не сильна Україна, а послаблення нового президента? Це є державницька позиція? Як пояснити дитині, чи це є добре?

Найбільшим злом, яке зробив По для України, на мій погляд, є те, що він довів українців до стану, коли багато українців вже не розуміють, що є зло, а що є добро.

Але ще великим злом, яке зробив По для України, є його вишиванки і начебто бурхлива боротьба за мову. Саме за По набула розмаху мовна шизофренія. Ніколи для По мова не була пріоритетом. Мова була тільки засобом здобути прихильність тих громадян, які себе ідентифікують як українці. Але у побуті, без камер По говорить виключно російською. Мова для По — карнавальна маска для довірливих українців.

Так само й вишиванка. Вишиванка По — це те саме, що одяг для яструбків, які одягались бандерівцями. Але найгірше, що тепер ті українці, які є противниками мови, нашої історії, отримали чудовий аргумент проти мови і взагалі проти патріотизму. Вони тепер мають повне право говорити, що одного націоналіста, маючи на увазі саме По, Україна вже мала. І їх вже не переконаєш, що По ніколи націоналістом не був. Він залишився політиком, який вважає, що у політику йдуть, щоб грабувати. А мова і вишиванка — це тільки засіб для досягнення мети.

На жаль, багатьох українців По зумів обдурити. Може питання маленького сина трохи прояснять думки обдурених?

1 комментарий