З липня електроенергія подорожчає вдвічі!


Скільки будемо платити за електроенергію?
Про це в ефірі програми «Коментарі» на телеканалі ZIK:

«З усіх учасників ринку електроенергії найбільш слабкою і незахищеною ланкою є фізичні особи-споживачі, тобто населення.

«Нова модель ринку передбачає прямі двосторонні контракти між генерацією та споживачами. І як ви думаєте, для генерації хто більш вигідний – великі підприємства чи населення? Отже, буде надаватися перевага саме великим споживачам ресурсу, і зрозуміло, що енергоолігархи значно швидше дістануться до генерації.

До того ж уже наперед укладені ф’ючерсні контракти, відтак олігархи мають перевагу першими «добігти» до найбільш дешевих джерел електроенергії, а це атомна та гідроенергетика. Тоді як населенню залишиться найдорожча складова теплової генерації, яка монопольно належить Рінату Ахметову», – зазначив Андрій Павловський.

Окрім цього, додає експерт, почне діяти простий ринковий закон – якщо на ринку є вища ціна, то всі учасники будуть природно прагнути до неї. Тобто вартість усієї електроенергії підніметься до рівня теплової генерації.

«Енергоатом» уже заявив, що хоче підвищити ціну в 3-3,5 раза до рівня теплової генерації, тобто це буде не «Роттердам+», а «Роттердам ++». Тому рано чи пізно, хоч і з певним відтермінуванням, але ціна для населення буде поступово зростати.

Звісно, перед виборами ніхто різко не підвищить вартість, оскільки буде політичний тиск на енергетичну галузь. Але вже після виборчих кампаній, до кінця року деякі експерти не виключають, що можливе підвищення вартості електроенергії для населення в 2-3 рази – до 3,5 гривні за кіловат»!!!

youtu.be/rUR43P-PlA4

P.S. До уваги „Слуг народу“!Якщо зараз владі не вжити термінових заходів то українців в червні очікує підвищення цін на газ, а в липні на електоенергію двічі!!!

До речі, Юлія Тимошенко передала Зеленському розроблений Батьківщиною пакет указів і законів по врегулюванню газо і електро проблем та зниженню тарифів для населення…

Світлина від Андрія Павловського.

Нет комментариев