Стара політика нового президента




Несистемний політик – дуже вигідне явище під час балотування. Можна сконцентрувати на собі весь негатив старої системи. В українських реаліях – значний негатив. Але це дуже слабка позиція, коли ти уже в управлінському кріслі. У тебе немає люедй, які будуть фахівцями у різних сферах державного управління. І тут починається призначення людей, до яких ти можеш повернутися спиною, а вони здебільшого з того ж середовища, з якого т прийшов. З неполітичного і мають такий же досвід, як і ти сам.

У цому випадку Зеленський стає заручником ситуації, як і більшість його попередників. Порошенко, Янукович та інші. Він зараз приводить свою команду з неполітичного поля і таким чином демонструє стару політику, побудовану скоріше на лояльності і відданості, ніж на патріотизмі, фаховості та порядності нових людей.

Зараз це шаленого удару по його рейтингам не завдасть, оскільки поки що Зеленський знаходиться у фазі «медового місяця» з українським суспільством. Це час, коли суспільство запам’ятовує усі дії президента і в той же час має надію на покарання старих корупціонерів.

Цей оптимізм дає змогу закривати очі на незрозумілі речі, але записувати їх, як відстрочений платіж, і потім у випадку яскравого розчарування усе буде пред`явлено Зеленському вскопі. Саме це може серйозно підмити його рейтинги. Забутим це в майбутньому точно не буде, як показує практика минулого політичного життя за останні 15-20 років.

Нет комментариев