Пане Порошенко, не будьте афганською свекрухою!


Мене завжди цікавить культура, побут народів, які не є європейцями. Якось я прочитала книгу, написану на реальних фактах, про те, як одна іспанка вийшла заміж за афганця і прожила кілька років на батьківщині чоловіка.

Багато речей її здивувало. Наприклад, вона взнала, що афганські чоловіки мочаться тільки сидячи. А туалети у афганців — три стіни з каменю, без дверей. Коли афганці випорожняються, то прикривають екскременти піском за допомогою лопати. Живуть афганці великими сім'ями. Усим у хаті керує мама. Вона дає невісткам роботу, вона вирішує, що буде готуватись, який одяг собі пошиють невістки, вирішує, хто з невісток буде доглядати за дітьми. Навіть прокладки для менструації невістки мали просити у свекрухи. Також свекруха вирішувала, яку з невісток треба покарати.

Іспанську невістку стара незлюбила. Коли у іспанки народились діти, свекруха забрала дітей, щоб зробити боляче невістці.Тканини, щоб іспанка собі пошила плаття, свекруха теж не давала. Інші невістки жаліли молоду європейку і іноді чимось їй допомогали.

Пан Порошенко, який за час президентства, звик керувати Україною як стара афганка своїм кланом, ніяк не хоче зрозуміти, що Україна хоч і не повністю, але є демократичною країною. І що хоч пан Порошенко і поставив скрізь, де міг, своїх людей, і, можливо, навіть ще видає їм прокладки, час Порошенка минає. І ніякі тунелі кохання, ніякі фото під парасольками, ніяке стрибання з дзвінниці вниз головою і навіть мужнє поїдання плову з народом не зупинять час. Час Порошенка закінчився. І слава богу!

Нет комментариев