ТРЕБА ДІЯТИ! Замітки з презентації покрокового Плану Дій нової влади


Наведення ладу в країні треба починати з ламання корупційних схем
Для цього слід провести загальний аудит зробленого попередньою владою, навести порядок, притягнути до відповідальності причетних до розкрадання держмайна, — усе це не лише створить передумови для змін, а й забезпечить зміни необхідними фінансовими ресурсами.
Юлія Тимошенко нагадала: за оцінками МВФ, 44% економіки України – в тіні, і запропонувала кілька кроків для «детінізації». По-перше, запровадити нову податкову систему, зокрема, скасувавши 37 квазіподатків і зборів, а ПДВ замінивши податком на реалізацію, податок на прибуток — податком на виведений капітал. Для сільгоспвиробників пропонують єдиний податок на гектар землі.

Другий напрямок дій – деофшоризація.
«Батьківщина» має відповідні законопроекти, які повністю закриють виведення коштів в офшорні зони. Їх ухвалення дасть додатково до дохідної частини бюджету 130 млрд грн, а це половина Пенсійного фонду, пояснила Голова партії.

Запровадження програми «Контрабанда-стоп».
Така програма працювала за часи прем’єра Тимошенко, і забезпечила зростання доходів бюджету від імпорту товарів та послуг вдвічі. Необхідно правильно організувати систему електронної взаємодії з сусідніми державами і унеможливити маніпуляції з митними деклараціями.

Українці мають заробляти більше – тоді запрацює економіка
Чим вищими будуть зарплати, тим більшим стане внутрішній ринок, більше вироблятимуть товарів та послуг вітчизняні підприємства, швидшим буде економічне зростання.
«Якщо народ буде без грошей, наша економіка не зможе піднятися. Потрібно збільшити доходи людей і досягти за 5 років рівня Польщі. Так зможемо зберегти людей і зберегти інтелектуальний потенціал», – пояснила Лідер Батьківщини, наголосивши, що не можна «заощаджувати на людях».
Тимошенко пояснила: йдеться про зростання зарплат і пенсій. Невідкладним кроком вона назвала приведення мінімальних пенсій до рівня прожиткового мінімуму, як й передбачено законом. Нині мінімум становить 3094 грн, і ніхто не має отримувати менше за цю суму.

Зміна грошово-кредитної політики.
Йдеться про збільшення обсягу кредитування економіки з 22% до 100% ВВП, зменшення кредитної ставки з 25% до 3-5%, започаткування програми мікрокредитування, спрощення умов отримання кредитів.

Серед реанімаційних кроків від «Батьківщини» запровадження:
— обов’язкового медстрахування,
— персоніфікованої пенсійної системи,
— -започаткування іпотечного кредитування для придбання житла для українців,
— повернення допомоги при народженні дитини, яка була за прем’єрства Юлії Тимошенко (на першу дитину – 50 тис. грн, на другу – 100 тис. грн, а на третю – 150 тис. грн).



1 комментарий