На кінець осені перспективи шостого президента будуть дуже невеселими


Група «Рейтинг» опублікувала підсумки вересня в питанні вирішення проблеми Донбасу. В сумі 63% так чи інакше проти змісту «формули Штайнмаєра» (по факту це якраз і є надання автономії і повне утримання ). І тільки 23% — «за».



Що характерно, саме цей момент незмінний вже мінімум років два — «Рейтинг» наводить дані з серпня 2017-го. Число прибічників автономії так і плаває довкола 22-24%. І це — відкрита соціологія. На що тоді розраховував Зеленський, погоджуючись на формулу Штайнмаєра?

І так само ризиковано з його боку було настільки демонстративно прагнути «потеплішання стосунків з Росією»: адже 68% його власного електорату вважають Росію агресором.


Отже, з «формулою Штайнмаєра» Зеленський чи не вперше в масштабних питаннях пішов проти волі свого виборця. Якщо додати сюди зростання тарифів, мовчання МВФ, розподіл бюджету, податкові зміни, тиск на дрібний і середній бізнес, ускладнення на міжнародній арені і явно провалену місію з деолігархізації… На кінець осені перспективи шостого президента будуть дуже невеселими.

Нет комментариев