Угоди з "ЛДНР" і українська державність – взаємовиключні поняття


«Глава ДНР» Дєніс Пушилін (про котрого знов ходять чутки, що куратори визнали його винним у розкраданнях в особливо крупних розмірах і чи то заарештували в Москві, чи то посадили під домашній арешт в Донецьку) вчора заявив, що Мінські домовленості можна виконати тільки за умови демонтажу державності України: «Минские соглашения могут быть выполнены только при условии роспуска всех властных структур Украины и демонтажа ее больной государственности. Украинское государство должно быть ликвидировано как нелегитимное, поскольку оно создано в результате госпереворота и внешнего вмешательства 2014 года. И оно продолжает управляться извне. Необходимо заново учредить новую, по-настоящему незалежную Украину. Сделать это нужно свободным решением всех ее территорий. И признать при этом право регионов не входить в новое государство. Это будет честно».

Ну Америки він не відкрив: ми й так розуміли, що угоди з «ЛДНР» і українська державність — взаємовиключні поняття. І були в курсі планів Кремля розпатрати Україну на запчастини.

Але такі заяви все ж корисні: і як аргумент для європейських партнерів (хоча хто їм той аргумент тепер наводитиме?), і через шанс, що бодай хтось в ОП зробить розруківку цього крупним шрифтом і покладе на стіл президенту. Суто для ознайомлення: чого чекає від Мінська й «формули Штайнмаєра» інша сторона.

Нет комментариев