Серйозні проблеми: говорильнею маскуємо обраний шлях кота Леопольда


Si vis pacem, para bellum…
«Якщо ви хочете миру, готуйтеся до війни»


В умовах перманентної агресії зі сторони нашого північного сусіда, зрозумілі наміри президента Зеленського досягти миру в країні будь-яким чином.

Але, він повинен розуміти, що ця агресія підтримується абсолютно свідомо, і є наслідком стратегічної гри кремля на геополітичному полі світу. Тому, намагання знайти аргументи просто переконати сьогоднішніх очільників кремля «давайте жить дружно», є, як мінімум, наївними.

Ми повинні це робити, — шукати будь-які можливості встановлення миру в країні. Але, ми повинні розуміти, що, як доводить історія, рівноправний діалог буде можливий тільки тоді, коли ми станемо потужною державою, яка зможе адекватно відповісти на будь-яку провокацію.

Тому, намагаючись знайти мирні шляхи врегулювання ситуації на Донбасі, та в Криму, ми повинні мати серйозний рівень наших оборонних можливостей, готовий адекватно відповісти на різні варіанти розвитку подій «мирного» діалогу.

При тому, що розвиток оборонно-промислового сектору є надпотужним драйвером розвитку економіки України. І вкладання інвестицій в нього є, з одного боку, підвищенням обороноздатності країни, з іншого,- дієвим мультиплікатором зростання усіх суміжних галузей економіки нашої держави.

Але, для всього цього, треба мати чітку Стратегію розвитку оборонного потенціалу, та оборонно-промислового комплексу України.

А з цим, поки що, серйозні проблеми. Говорильнею маскуємо обраний шлях кота Леопольда.

Нет комментариев