Газові перегони: Північний потік-2


Анонс: зараз будуть стрімити захопливий серіал «Газові Перегони: ПП-2».

Дивіться в прайм-таймі на каналах усіх причетних, серед яких десь з місяць тому опинився і я.

Карколомні події відбуватимуться за зачиненими дверима в кабінетах, коридорах та найрізноманітніших каналах комунікації різних країн.

У попередніх серіях: Палата представників США зробила величезний крок, щоб максимально загальмувати Північний потік-2. І це конкретний, вистражданий мегапозитив. Але треба додатково зробити безліч малих кроків, щоб все спрацювало так як треба.

У наступних серіях погані хлопці та дівчата будуть відчайдушно гальмувати будь-яким політичним і бюрократичним способом процес застосування санкцій проти ПП-2 та паралельно не менш відчайдушно вкладати трубу, намагаючись встигнути її вкласти.

Гарні хлопці та дівчата (спойлер — українці та друзі) будуть усіма силами пришвидшувати застосування санкцій, щоб трубі настала труба.

Американські санкції та погана погода у Балтійському морі — ключові інтриги сюжету для happy end, в якому добро перемагає бабло і зло.

Але тут варто одразу домовитися про те, що для нас буде цим самим happy end. І тут є два варіанти:

— ПП-2 остаточно і назавжди грохнувся і досяг дна. Просто, із смаком, але малореалістично.

— Росія героїчно на жилах таки добудовує ПП-2, але витрачає на це ще набагато-набагато більше грошей і — що навіть важливіше — часу. А час в цій історії грає на український інтерес, ми ведемо з ними переговори з набагато сильніших позицій і встигаємо забезпечити свою енергетичну безпеку. Ну і плюс моральна втіха бачити як Росія закопує додаткові великі гроші в дно морське.

Над створенням американських санкцій працювали і працюватимуть багато людей з різних країн на усіх рівнях. І тут треба заслужено подякувати кожному, особливо тим, хто займався тихою дипломатією та кулуарною роботою.

Над організацією штормів у Балтиці, щоб корабель не міг вкладати трубу, починаємо працювати.

А у Вашингтоні вчора було сонячно. А пізно ввечері я випив каліфорнійського за геппі-енд. А сьогодні тут всі нещодавно прокинулися і серіал закрутиться знову.

Його головна ідея і гасло «Грайте до кінця».

Нет комментариев