Cервісна зона у «Каланчаку» - це крок саме до європейської України


— А хто з вас головний начальник?

— Я.

— Та я просто хотіла подякувати, що тут нарешті стало зручно, по-людськи. Ще б пустити електромобіль між шлагбаумами, щоб пішки не йти.

— Ми над цим працюємо.

— А взагалі заберіть нас швидше назад. Крим чекає.

— Обов’язково заберемо.

Я розмив контур цієї жінки на фото в інтересах її безпеки. Після моєї з нею розмови вона пішла далі до пункту пропуску російських окупантів в Каланчаку.

Сервісний простір на контрольному пункті «Каланчак» відкрито завдяки політичній волі Володимир Зеленський та зусиллям Oleksiy Honcharuk, Vladyslav Kryklii, Укрзалізниця — Ukrzaliznytsia і Yuriy Husyev.

Там, де був степ і жахливі негуманні вагончики, тепер зручний сучасний сервісний простір з пунктами пропуску, автостанцією, місцем для відпочинку і центром надання адміністративних послуг. У центрі мене особливо вразило, що там також обслуговують людей з вадами слуху.

Все продумано так, щоб було зручно і ефективно людям, які перетинають адміністративну межу, прикордонникам, які служать там, і навіть службовим собакам прикордонників)

Євроінтеграція — це коли до людини ставляться по-людськи, а держава — це не лише самодостатня цінність, а й зручний сервіс.

Відкриття сервісної зони у «Каланчаку» — це крок саме до такої європейської України. Колись уся ця інфраструктура стане непотрібною, тому що ми повернемо Крим, але зараз вона дозволить людям почуватися людьми.

Нет комментариев