Про митний союз з ЄС


Шановні співвітчизники, які тегають мене і звинувачують у зраді, будь ласка, не читайте лише заголовки, читайте текст новин.

Бо заголовок Європравди «Україна відмовилася від ідеї митного союзу з ЄС — Кулеба» підхопили, а текст самої новини, в якому пояснюється що це по суті добре для України, не прочитали.

По пунктам:

1. Митний союз — невід’ємна складова членства в ЄС, до якого ми рухаємося невпинно та не відволікаючись на зради та песимізм. Але до членства ми маємо прийти сильними та ефективними.

2. Членство в ЄС — наша стратегічна мета. А митний союз зараз, саме на цьому етапі — це навіть не тактика, а просто красиве гасло, за яким стоять серйозні загрози нашим національним вигодам і інтересам. Тому ми від цієї ідеї і відмовляємося.

3. Ще коли у 2017 році Україна озвучила ідею митного союзу з ЄС, експерти розкритикували її, тому що такий митний союз означав би більше обов’язків і менше прав для України, більше поступок, менше вигоди від угод про торгівлю з іншими країнами. Безальтернативно. Експерти були праві і новий уряд з ними погодився.

4. На цьому етапі нам вигідне максимальне поглиблення співробітництва між Україною та ЄС у митній сфері. Для цього є всі передумови і можливості. І ми їх використаємо. Це буде вигідно передусім українцям, адже від цього виграє український бізнес і економічно посилиться Українська держава.

5. Держава у світі має керуватися своїми цінностями і вигодою. Наша цінність: Україна — держава-член ЄС. Наша вигода: створення можливостей на шляху до членства, що роблять нас сильнішими для захисту наших цінностей і розвитку.

Все у нас буде. Просто на все свій час.


Нет комментариев