Ще про NewsOne та протистояння за інформаційний простір


І ще про NewsOne: виявляється, ми пропустили ще одну новину, дотичну до цього чудового телеканалу — замах на власника мережі «Ланет», котра 31 грудня 2018-го прийняла рішення припинити трансляцію NewsOne.

Кримінальне провадження датоване 5 лютого: камера зафіксувала, як під будинок приїхала автівка, вийшли люди, вкинули до вікна гранату (але в провадженні йдеться чомусь про «вибух невстановленого предмету» — мабуть, праска вибухнула чи пульт від телевізора) і швидко поїхали.
В «Ланету» версія тільки одна: Медведчук, бо інших конфліктів, крім як з NewsOne, в них і у власника не було.

При тому конфлікт це не комерційний, питання не в грошах — скільки мав би платити за трансляцію NewsOne: «Виходячи зі своєї громадянської і державної позиції, вони [менеджери „Ланет“] вважають, що матеріали, котрі транслює NewsOne, не можна вважати проукраїнськими. Тому прийняли рішення не включати канал [до переліку трансльованих]», заявив адвокат Сергій Дешунін.

Отаке в нас, виявляється, активне протистояння ведеться за інформаційний простір і вплив на мізки українців. Бо хтось переконаний: «Кожен українець має право щодня чути Лукаш, Бондаренко, Піховшека...».

Нет комментариев