Тривожний стан в Іспанії


Стан тривоги в Іспанії.

Вчора уряд Іспанії оголосив стан тривоги у Іспанії. Цей стан увійшов у дію з моменту оголошення. Дехто з іспанців не дуже серйозно поставився до цього урядового розпорядження. Багато дідусів з онуками пішли у парк на прогулянки, велосипедисти осідлали велосипеди, радіючи тому, що вулиці майже без машин, бігуни побігли по порожнім паркам. Але вже сьогодні зранку поліція почала привчати до виконання урядових розпоряджень. У WattsApp з'явились відео, як поліцейські контролюють вулиці, перевіряють документи і вже штрафують людей за порушення стану тривоги. Штраф від 1500 до 600 000 євро. В законі, який буде діяти під час епідемії коронавірусу, поліція і війська мають забезпечити порядок на вулицях Іспанії.

У моєму будинку у більшості живуть молоді родини з дітьми та собаками. Вчора я спустилась у гараж і побачила, що всі машини були у гаражі. Одна родина навіть собаку на двір не виводить. Хоча вийти з собакою на вулицю можна. І з цього приводу у соціальних мережах вже з'явилось багато жартів. Наприклад, один худий пес безсило лежить на дивані і жаліється, що його вже вигулювали сьогодні тридцять вісім разів.Також дозволено ходити на роботу, але бажано мати при собі якийсь документ, що підтверджує, що ти працюєш. У Іспанії працюють лікарні, аптеки, продуктові магазини, кіоски з пресою, фруктові магазини, банки, поліція, пожежники і здається все. Ні ресторани, ні театри. Парки закриті для відвідування. У нашій лікарні закрили кафе, куди можна було зайти з вулиці. Є кафе для працівників лікарні. Але й воно скоротило години роботи.

У стаціонарі, де я працюю, дозволено тільки одного відвідувача для одного хворого. Все частіше тест на коронавірус є позитивним. Мої коліжанки все частіше ходять із заклопотаними обличчями, хоча у нас поки що все нормально. Важкі часи почнуться дуже скоро. Одна прибиральниця вчора прибирала у хворого, у якого пізніше підтвердився коронавірус. Сьогодні вранці її відправили додому на карантин. А ми, які з нею теж спілкувались, трохи вчора похвилювались і далі працюємо.

Медсестри і помічники медсестер нервуються з-за того, що дезінфекуючі засоби, які чіпляються на стіну біля дверей кожної палати, крадуться. На складах уже немає інших, щоб знову виставити. У мене з сумки хтось вкрав спеціальні ( більш потужні) маски, які я вже вживала і підписала, але не викинула, тому що їх можна використовувати кілька днів. Я не думала, що хтось може вкрасти вживану кимось маску.

У супермаркетах у мене вже був випадок, коли я досить пізно ввечері не могла купити нічого, окрім хліба. Але через кілька днів уже по обіді я зробила закупи на тиждень, хоча довелось купити товари трохи інші, ніж я за звичай купую. Звернула увагу на те, що продавці без масок. Здалось, що вони стоять дуже беззахисні перед вірусами, яких так багато у повітрі. Іспанський уряд закликає іспанців не хвилюватись щодо постачання продуктів. Постачання продуктів гарантується. У випадку необхідності будуть видавати набори продуктів. І також для підтримання порядку можуть бути задіяні військові.

Іспанці усвідомлюють ризик тих людей, хто у ці тривожні дні працюють у лікарнях, магазинах, у поліції. У WatsApp з'явились рекомендації, як себе поводити у магазинах, як не кашляти на продавців і не стояти надто близько від них. І також рекомендується оплачувати товар карткою, щоб уникати тілесного контакту.

А вчора ввечері я несподівано почула аплодисменти з вікон будинків, які є біля мого житла. Люди аплодували тим, хто продовжує працювати, щоб життя країни не перетворилось у хаос. Було приємно відчути людське тепло, відчути себе частиною цивілізованого суспільства. Здається, сьогодні ввечері цю акцію хочуть повторити.

Нет комментариев