Сучасні виклики


Трохи запізніло, але, треба віддати належне, державна влада змогла зреагувати на загрозу пандемії коронавірусу. Ввели карантин, який зможе загальмувати швидкість розвитку епідемії. Актуальне рішення.

Але, не менш швидку реакцію державній владі треба продемонструвати стосовно негативного розвитку економічних, а, як слідство, і соціальних проблем в країні.

Україна, сьогодні, потрапила в епіцентр, так званого "ідеального шторму". Це, коли одночасно збігаються найнегативніші сценарії розвитку економічних проблем в світі, та країні.

– Пандемія коронавірусу у світі

– Падіння світових цін на нафту, що неодмінно спричинить падіння цін на український сировинний експорт

– Необхідність сплати в цьому місяці більш ніж 5-ть мільярдів доларів зовнішніх боргів. При тому, що і в тому році, і, вже на початку цього, дохідна частина українського державного бюджету не виконується

– Багатомісячне падіння індексу промислового виробництва, що тягне за собою падіння темпів планового зростання ВВП

– Загострення воєнного протистояння на Сході України

– Зупинка піраміди ОВДП, що приводить до швидкого знецінення гривні

– Відсутність домовленостей з МВФ, що може призвести до технічного дефолту України

Все це, що збігається, практично одночасно, може призвести до глибокої, та затяжної економічної, та соціальної кризи в Україні.

А от на ці виклики я не те що швидкої, я взагалі ніякої системної реакції нашої влади не бачу. Хоча ризики набагато складніші ніж, навіть, епідемія коронавірусу.

Нет комментариев