Чи болять Гордону українські рани?


Чи болять Гордону українські рани?

Саакашвілі, від якого мільйони українців все ще чекають зеленого чуда, вступився за журналіста Гордона. Поважаю Саакашвілі, але у цій підтримці бачу, що неетнічним українцям, а часто і етнічним українцям іноді неможливо зрозуміти одні одних. Гордон не є етнічним українцем. Саме тому він з іншими неетнічними українцями похизувався фотографією у формі радянських офіцерів НКВД чи ще якихось там каральних червоних військ, які були зроблені під час зйомок фільму. І такі ці троє неетнічні українці у формі катів українського народу усміхнені, спокійні, впевнені. Їх форма не бентежила, не здавалась незручною і чужою. І я собі задаю питання: якби якимось єврейським артистам довелось грати ролі нацистських офіцерів, вони б зробили собі такі самі фото і постили б їх у ізраїльских групах, мережах? Як би це сприйняли ізраїльтяни? Думаю, що не зробили б такі фото і не постили б, тому що зарання б знали реакцію і наслідки. То виявляється, чого не можна робити з ізраїльтянами, можна нахабно і безсовісно робити з українцями. Чому можна? Тому що знають, що українська влада, яка у переважній більшості є неукраїнською, на такі речі не зверне уваги: для них це просто фото, це просто інтерв'ю Гордона з вбивцею тисяч українців. Це ж не Ізраїль, де життя кожного — найбільша цінність держави. Важко уявити, щоб в Ізраїлі за кожного вбитого ізраїльского військового не слідувала б негайна і іноді невиправдано жорстока відповідь. А в Україні за розпорядженням етнічного неукраїнця президента у вояків забирають озброєння і українські офіцери мають стримувати підлеглих, щоб не стріляли у ворога, бо ж Путіну не сподобається. А скільки разів наш президент приголубив батьків загинувших військових, скільком з них сказав, що смерть їхньої дитини не була марною і вона, смерть, хоч на сантиметр але наблизила нашу перемогу над Росією?.. Так само тільки в Україні найбагатші неетнічні українці знущаються з української мови, з історії у українському парламенті, на телеканалах, які теж належать неетнічним українцям. А українці, яких ще не отруїли остаточно примітивні програми на антиукраїнських каналах своїми грубо тесаними текстами, піснями, коментарями, дивляться шоу, у яких під дешевим блиском криється замасковане приниження і знецінення всього українського. І чухають потилицю українці і думають: де ж тої правди шукати? І чи є вона, та правда? І тут Гордон зі своїми інтерв'ю з відкритими ворогами України підштовхує українця до думки, що правди у світі немає, що світ зійшов з розуму і що немає чого збивати з молока сметану і вибратись як та неприборкана жаба зі дзбанку з молоком на волю.
І підтримка Саакашвілі також дезорієнтує українців. Саакашвілі — грузин. Грузини — народ, який породив Сталіна. І хоч грузинів також і репресували, і вбивали, і Росія на них тиснула, але ім'я Сталіна все ж захищало іноді грузинів. І ніколи грузинську мову не переслідували так, як українську, ніколи грузинам не влаштовували штучних голодоморів, розставляючи червоноармійців на межах села, щоб заборонити селянам якось спробувати портуватись від голоду.
Саакашвілі міг би собі задати питання: чому це ні в Грузії, ні у Вірменії, ні в Азербайджані немає українців, які заправляють місцевими ринками, керують місцевими будівельними фірмами, місцевими телеканалами? Не задавав. Але якби задав, то отримав би відповідь, що українці ще до сьогодні є народом, який великою частиною є колонізованим неетнічними українцями у власній країні, що українських духовних лідерів вбивають вантажівками, камазами, вішають у львівських лісах, тому що тим, хто загарбав українські багатства, зовсім не хочеться сказати: так, українці, ви є власниками цієї країни і вам і карти у руки. Але загарбники цього не роблять і не зроблять. Саме тому балотуватись на високі посади можуть лишень ті, хто може заплатити великі грошові застави, ті, хто може оплатити дорогу виборчу кампанію. А одуреним українцям знову тільки потилицю залишається чухати. І ви, пане Саакашвілі, наперед утримайтесь від підтримки ворогів України. І хочу вам подякувати за те, що ви вже не пишете свої пости також російською, як ви це робили донедавна: росіяни при потребі чудово перекладуть ваші дописи, а українці ще раз переконаються, що ви своя людина.

Нет комментариев