Знов ні про що. Вийшов 3-й римейк провального першого варіанту Програми діяльності КМУ




Це, вже, на жаль, невиліковно…Вийшов 3-й римейк провального першого варіанту Програми діяльності Кабінету Міністрів України.

Попередній варіант піднесено звався Програмою «Економічного відновлення». Цей називається набагато простіше «Програмою діяльності». На 88-ми сторінках місткого тексту.

Знову, на жаль, ні про що. Меморандум про чудові наміри. Як все повинно бути чудово, – у європейській інтеграції, реінтеграції окупованих територій, економічному та соціальному розвитку держави та суспільства.

Знову, на жаль, без серйозних цифр, які взяті Урядом, як зобов’язання, які треба виконати, та по яких потрібно звітувати перед суспільством.

Хоча… Цитата з Програми: «Усвідомлюючи виклики сучасності, та підтримуючи вектор більшості країн світу на боротьбу з бідністю, захист навколишнього середовища та забезпечення миру і процвітання для всіх людей у світі, Президентом України Володимиром Зеленським у 2019-му році підтримано глобальні Цілі сталого розвитку до 2030 року, проголошені резолюцією Генеральної Асамблеї ООН».

Тобто, якісь цілі є. Але, хто їх бачив, та яке вони мають відношення до України знає, мабуть, тільки Президент Зеленський, який підтримав їх ще у 2019-му році.

Тому, «Програма діяльності» Уряду буде направлена на досягнення цілей сталого розвитку, про які знає Зеленський, та які він повідомив Прем’єру Шмигалю. Щоб разом їх досягати, змінюючи в залежності від насунення чергової кризи. Викликаної коронавірусом, чи повінню у Руанді.

Ще одна цитата з Програми, з мого улюбленого Енергетичного підрозділу, про те, як буде досягатись «Енергетична безпека»: «Запровадження комплексного підходу до формування та реалізації політики в енергетичній сфері, зокрема з урахуванням Цілей сталого розвитку, екологізації та декарбонізації національної економіки».

Все ж зрозуміло? Особливо про національну економіку. Яку треба терміново екологізувати та декарбонізувати. Не відволікаючись на те, що, наприклад, електроенергетична система України знаходиться вже сьогодні на межі повного колапсу.

Цифр в цьому Енергетичному підрозділі Програми взагалі нема, не враховуючи те, що знову нагадуються міфічні «Цілі сталого розвитку».

Вердикт такий: ця генерація урядовців, на чолі з «зрозумілим» президенту Прем’єром, патологічно не зможе написати економічну Програму, яка повинна вивести України з кризи, в яку ця ж влада країну і загнала.

Тому «або хрестик зніміть, або труси надягніть…».

Нет комментариев