Поспішайте з'їздити до Одеси - це літо цілком може стати останнім, коли вона ще буде українською



Поспішайте з'їздити до Одеси — це літо цілком може стати останнім, коли Одеса ще буде українською і її відвідання буде безпечним

Кремлівські пропагандисти взялись висміювати обурення української блогерки Олени Балаби, що в Одесі майже відсутні ресторани чи кав'ярні з обслуговуванням українською і англійською — практично нема куди ані українцю піти, ані іноземця повести, багато де українську для персоналу взагалі забороняють: «Жах в общем, представляете, как им страшно! А я просто еще раз подчеркну, что так страдает и изнывает тот самый «прогрессивный» контингент, для которого нормально превратить в кусок фарша человека за отличное политическое мнение, который отбраковывает детей — эти низкого качества, а эти чуть качеством повыше, не считает за людей жителей Донбасса, ну а чуть что померещится — живьем жжет. Подспудно, конечно, понимая свою убогость — к «подпольному образованию» вот стремится, в схроны, как требует нутро. Кстати, НАЗВАНИЯ ЗАВЕДЕНИЙ, ГДЕ ВСЕ ПО-УКРАИНСКИ, ГОВОРЯТ САМИ ЗА СЕБЯ — «Гречка», «Львовская Мануфактура», «Пузата хата», «Куманець», «Хмiльна Качка» — ИХ УРОВЕНЬ. Очень в «духе города», основанного Екатериной II, да и еще одному из отцов-основателей — Арману Эммануэлю дю Плесси Ришелье, то есть Дюку, взирающему на происходящее со второго люка, тоже явно «должно понравиться».

Так что паника «прогрессивного контингента» ясна, ведь даже если ничего не делать с занозой — не обратиться к врачу или не намазать гнойник мазью Вишневского, ОРГАНИЗМ РАНО ИЛИ ПОЗДНО ОТТОРГНЕТ ЗАНОЗУ САМ.

Власне, чи не всі 30 років незалежності одеситів переконували, що Україна, українськість для них — це „заноза“, котра рано чи пізно відвалиться і Одеса знов стане „ісконним русскім ґородом“.

Так, русскомірскім кретинам фіолетово, що ніякий Дюк і тим більше лярва Катерина Одеси не „засновувала“, українські козаки там були задовго до того, як московити сповзли з йолкі і виповзли з болота. В них є чіткі тези для пропаганди: „Одесса — русский город“.

А ще гірше, що досі, навіть на сьомому році війни, для Одеси актуальна установка „українське=другосортне, селянське“. Кремлівським пропагандистам навіть не треба накидати щось нове — просто підтримувати вже наявну думку. Це при тому, що Одеса — стратегічно важливе для держави місто, вразливе для ворожих диверсій.

Але якщо київська влада продовжуватиме сидіти на шпагаті і не вживатиме жорстких заходів для закріплення українського суверенітету в Одесі в усіх сферах — освітній, культурній, туристичній, військовій — і не обламає жорстко руки шаріївцям і медведчуківцям, це нічим добрим не закінчиться. Вже після найближчих виборів ми дійсно можемо цілком легітимно отримати анклав кремлівських маріонеток,»ОНР".


Нет комментариев