Геополітичні причини цивілізаційного зіткнення


Ми маємо справу з одвічною війною за світоглядний простір. Війна йде за облаштування одного планетарного простору за різними правилами організації буття. Ми та Рашкостан претендуємо на право встановлювати свій порядок на одних землях, на виконання однієї планетарної функції – забезпечувати стабільність Балто-Чорноморського макрорегіону. Тільки виконання цієї функції несе мир, добробут та розвиток на цих землях.

На поверхні нашої планети існує така штука як рельєф. Споконвіку люди намагались ходити по нашій планеті короткими шляхами. Людина істота слабка. Ми не пересуваємось непролазними горами, болотами та пустелями. Ми пересуваємось комфортними маршрутами. Прагнемо переміщувати товари безпечними та короткими маршрутами. Немає значення яке століття на дворі. Немає значення, наскільки розвинута сьогодні морська інфраструктура, має значення час та транспортні витрати на переміщення цінностей планетою.

«Безмозкі птахи» знають те, чого не знають десятки мільйонів українців. Усі птахи, які літом живуть у Північній Європі летять зимувати через басейн річки Дніпро. Усі птахи, які летять на Південь, від Полярних снігів, Скандинавів, Балтійського узбережжя, пролітають через Київ до Чорного моря. Це найкоротший шлях від Північного та Балтійського морів до Чорного та Середземного морів. Його протяжність трохи менше 2 000 км. Земна поверхня на цьому маршруті дозволяє долати цей шлях у будь-яку пору року з досить високим комфортом. Цей шлях пращури нарекли «Шляхом із Варягів у Греки».

Крім того, через наші землі пролягає ще один планетарний коридор комфортного пересування. Великий степ. Рівна як стіл поверхня Євро-Азійського континенту, що пролягає від дельти Дунаю до Джунгарських воріт на кордоні сучасних Казахстану та Монголії. Уважно подивіться на карту. Між східним кордоном сучасної України та західним кордоном Казахстану порядка 400 км. Тут не має препонів для пересування колісним та гужовим транспортом. Саме цією «дорогою» прийшли орди Чингіз-хана. Саме цією «дорогою» переміщували товари з Китаю до Середземного моря. Це і є «Великий шовковий шлях».

Державне утворення Київська Русь була утворена скандинавами-вікінгами, які розуміли принципи планетарного руху товарів. Так звані Рюриковичі збагнули, що контролювати територію між Балтикою та Середземним морем, від Карпат до річки Волга значно вигідніше ніж ходити у набіги. Сюди, до Києва сходяться природнім чином дороги. Тут отримати грошви можна набагато більше. Треба лише встановити на цих землях порядок щоденного життя людей, який забезпечить комфортне переміщення товарів цими територіями.

На цій підставі та саме з цих причин виникла держава Київська Русь. Тут виникла та закріпилась світоглядно-культурна модель українського буття. Вона стала логічним продовженням порядку життя предків, що була осучаснена київським князями під виконання планетарних задач. Народні традиції були впорядковані законами державного утворення.

Московія з’явилась після руйнування Києва ханом Батиєм та відповідно перебрала на себе функцію встановлювати порядок на землях, де перетинаються планетарні торгівельні шляхи. Ось саме з цього історичного проміжку й почалось винищення українських земель, бо Московія утворила свій власний коридор транспортування цінностей – річкою Волга. Саме тому Україна відрізана від Казахстану імперським клином. Саме тому війна за Донецький регіон (Волго-Донський) є єдиним способом впливати на Україну.

Наша війна почалась понад 600 років тому. Українські Землі дуже цікавлять Московію. Без Українських Земель, власне немає й самої Імперії, яка успадкувала планетарну функцію Орди. Успадкувала московія й порядок організації життя людей в своєму культурному просторі.

Сучасна агресія є лише наслідком боротьби за один простір буття. Військові дії сучасної Росії були спричинені спробою Народу України вийти з порочного кола нескінченого тотального впливу.

Війна з Росією закінчиться лише тоді, коли Україна відновить свій вплив на території, що пов’язані із забезпеченням стабільності у Балто-Чорноморському макрорегіоні, включно з Кавказом. Україна повинна стати регіональним цивілізаційним лідером, державою з автентичним порядком облаштування життя людей на своїх землях.

Наша війна навіть не за справедливість чи добробут. Наша війна за те, щоб бути собою. Це найвища форма протистояння. Війна за культурний простір – цивілізаційне зіткнення.

Нет комментариев