Кремлівська пропагандистська машина дісталася до дитячого Євробачення




Кремлівська пропагандистська машина абсолютно відкрито спробувала використати ще й "Євробачення" як робочий майданчик для поширення потрібних ідей. Ну і продовжує використовувати того безтолкового волинського сироту, що вже зганьбився зі «Смуґлянкой» на конкурсі, організованому РФ.

Тут той рідкісний випадок, коли Аласанія правий і суто формально, і з точки зору нацбезпеки, і технологічно. Ну ж факт: ініціативна бабка сироти порушила правила конкурсу, запхавши нащадка зі «Смуглянкою» на конкурс, організований країною-агресором. Було? Було. То на яких підставах малого співуна вимагають вивести за межі правового поля? Бо дитина? Бо сирота? Бо «Смуглянка» ні в чому не винна? Бо Рабіновіч обурився? Так закон один для всіх. Тож Аласанія з боку закону прикритий.

Але хайп продовжують роздувати. Почався збір коштів «щоб сирота зняв кліп». Зроблено депутатський запит. Ймовірно, будуть і інші кроки.

Але варто чітко розуміти: це в жодному випадку не про «талановиту дитину». І тим більше не про «сироту». І навіть не про «Смуґлянку». Це звичайна нахабна кремлівська пропаганда «спільних цінностей» – плюс чергова спроба легітимізації анексії Криму і виведення Росії з-під відповідальності за збройний напад на Донбас. Адже якщо допустимо співати разом з Росією – то, значить, жодних претензій в України нема, в нас тоді дійсно «громадянська війна». А ми чогось вперто не погоджуємось на спільні проєкти – суто культурні і абсолютно не про війну!

Так, було би дуже добре, якби такі спроби припинялись СБУ та РНБО ще на підльоті – в нас сьомий рік війни з фанатами «Смуглянкі» і щоденна загроза втратити через окупацію ще кавалок території на додачу до Криму й Донбасу. Але навіть якщо привід лишиться суто формальним – «порушили правила» – то й так добре.

Хоча «мальчік, сірота, со „Смуґлянкой“ таки вперто прямує до мемів – туди ж, де „мальчік, малєнькій, в трусіках, на доску прібілі“. 


Нет комментариев