Є шанс, що з локдауну цей склад влади вже не вийде


Локдаун на свята таки буде – як я й говорив вже протягом майже місяця. От тільки його запровадження супроводжується такими хитрими танцями з бубном…

Зеленський випромінює чистий позитив. Вся решта влади викручується, як може, аби зберегти Зеленського як джерело суто позитивних новин – але варіантів дій насправді небагато, тим більше як для настільки некомпетентної влади. Хтось компетентніший мав би ширше поле для маневру, а тут лишається дійсно хіба локдаун. При тому повний.

Але і тут прагнення вберегти імідж Зеленського робить з Зекоманди хірурга-гуманіста, що ріже хвіст кавалками. При тому без наркозу – бо нема. Спочатку йшлось про два тижні карантину вихідного дня, потім про місяць. Потім про частковий локдаун. Потім про локдаун в окремих містах. Потім про локдаун до середини січня мінімум. Тепер «велюровий» Тищенко заговорив і про повну зупинку громадського транспорту на вихідних.

Зеленський говорить про 8000 кожному ФОПу, що закрився через карантин – інші говорять про насування проблем з соціальними виплатами, порожню держскарбницю, величезні борги і нульову ймовірність отримати транш від МВФ в найближчі місяці.

Плюс анонсовано зростання цін на електроенергію. А платити людям і так нема чим. Тобто, насувається криза неплатежів. Взимку. І про «канікули комунальних платежів» ніхто не казав.

Люди вже помалу почали вимагати продуктових пайків від держави – бо родини годувати чимось треба, а роботу чи заробіток втрачає чимдалі більше громадян.

Є шанс, що з локдауну цей склад влади вже не вийде – бо вже січні по Україні розгорнуться «Марші порожніх каструль».

Нет комментариев