Призначення Шкарлета по суті є відкритим зізнанням влади: тут нічого не поміняється



Вони і не планують щось змінювати в наявній системі тотального крадійства. В тому числі в сфері науки і освіти. При тому, що для всієї решти світу немає нічого гіршого, аніж плагіат в науці.

Ти можеш чогось не знати. Чогось не розуміти. Ти можеш бути повним довбнем — трапляється. Це все можуть «не помітити» і простити. Але крадіжка чужих напрацювань — це повне табу.

Це вирок негайний і остаточний, на всю решту життя. Можеш не намагатись каятись, доводити, що це випадково, що не подумав, помилився… Тебе негайно викинуть з академічних кіл і перекриють будь-яку пристойнішу кар'єру.

Скажімо чесно: в нас в сфері науки повний провал. І з фінансуванням, і зі ставленням до науки в цілому, і з тим же плагіатом. Тому наші науковці, котрі чогось варті, намагаються в найкоротші строки виїхати до інших країн.

З освітою ситуація не краща: дбайливі батьки одразу шукають репетиторів, відповідні школи — з урахуванням перспектив, що дитина вступить десь за кордоном хоча би до коледжу.

Тобто, вся галузь в цілому в повній дупі. І тут влада призначенням Шкарлета підтверджує: так, в дупі. І нас все в цьому влаштовує.

Нет комментариев