Між нами дівчатами.


Між нами, дівчатами.

У робочі дні ми з товаришками о десятій годині ранку маємо півгодини на сніданок. Ми з моїми товаришками знаходимо собі куток, де сідаємо відпочити і їмо свої фрукти та йогурти. Ми маємо можливість піти у кафе і посидіти там зі своїми сніданками, але туди треба йти кілька хвилин, а ми хочемо відпочити подовше. Одна з моїх товаришок щодня телефонує своїй літній матері і трохи розмовляє з нею. Так як вона сидить поряд, всі чують розмову. Одного разу товаришка наказувала матері не торкатись маски під час перебування на вулиці. Вона їй сказала: " Не чіпай руками маски. Вважай, що у тебе на обличчі знаходиться чічі ( chichi ). Так як іспанська мене цікавить і я хочу знати її досконало, я намагаюсь при нагоді розпитати, що означає якесь нове для мене слово. І цього разу я спитала. Мої товаришки охоче почали мені пояснювати. Виявилось, що чічі називають жіночий статевий орган. Товаришки вирішили мене просвітити добре і сказали, що жіночий статевий орган ще називають коньо(coño), молюск ( almeja), мушля, картоплина, кролик і ще кілька назв. Що мене здивувало, так це той факт, що всі ці слова не несли якогось негативного, сороміцького значення. Хоч ці слова і не є літературними, але вони не є такими брудними і грубими, як українська п.зда. І я можливо погано знаю українську мову, але я не знаю наших відповідників іспанським мушлям, кролям та картоплинам. Не знаю, чим це пояснити, але грубість нашої назви не на користь української мови.

Після тієї почутої розмови я час від часу про неї згадувала. І мені подумалось, що коли моя коліжанка була маленькою дівчинкою, напевно чи її мама чи її бабуся сказали їй, що якби її не свербіло десь на вулиці її чічі, щоб вона не посміла ніколи її торкнутись, поки не буде десь у закритому місці. Я не пригадую таке застереження з боку моєї мами, але звідкись я теж взнала, що це робити не можна. Є дослідження, які говорять, що людина чухається приблизно сто разів на день. Свербіти тіло може у будь якому місці. Якщо свербить у інтимному місці, то дівчатка чи жінки мають десь заховатись, щоб заспокоїти свербіння.

Думаю, що всі ми пригадаєм не один випадок, коли бачили чі в школі, чи просто на вулиці, коли хлопці чи чоловіки дуже звичним жестом торкались «заборонених» місць і заспокоювали свербіння. Як бачимо, заборона чухати інтимні місця чомусь втовкмачувалась тільки дівчаткам, а хлопчикам ні.

Коли я вперше подивилась фільм «Тутсі», мені там запам«ятався один момент, коли Дастін Гофман у жіночому вбранні йшов по вулиці і абсолютно природньо почухав собі сраку, не оглядаючись навкруги, не звертаючи уваги на оточуючих, поспішаючи на співбесіду з приводу роботи на телебаченні. Він зробив це так само автоматично, звично і несвідомо як жива істота набирає у легені повітря і випускає. Очевидно, що режисер цим рухом хотів показати відмінність чоловіків від жінок. Хоч Дастін Гофман і одягнувся жінкою і став схожим на досить вродливу жінку, але чоловіча поведінка не стала жіночою.

Археологи давно вже знайшли практично на всіх територіях, де жили первісні люди, жіночі статуетки, або як їх називають, венери палеоліту, які підкреслювали неприродньо великі статеві ознаки жінок. Напевно, первісні люди тоді ще не усвідомили, що нове життя, яке виношує у своєму лоні жінка — це наслідок статевої близкості, і, напевно, вважали жінку чарівною істотою, яка дає життя. Але пізніше, через багато тисяч років, коли чоловіки зрозуміли, хто саме засіває жіноче лоно, поклонніння перед жінкою припинилось і почалась ера чоловічого прутня: чоловіки зображали свого героя у фігурах, видовбували великі кам»яні фалоси, будували храми із фалічними зображеннями. Смертоносні ракети теж схожі на прутні, але такі прутні, які не сіють життя, а знищують. Навіть деякі сучасні будинки за своєю формою нагадують збуджений статевий орган.

Багато сучасних чоловіків не люблять слово фемінізм і феміністок. Вони думають, що сучасні жінки абсолютно незрозуміло чого добиваються, коли і так все добре. Але один цей маленький приклад наочно показує, що жінки у сучасному суспільстві почуваються далеко не так, як чоловіки. І чоловіки про це мають знати.

Живучи в Іспанії я дізналась про те, що африканці, які живуть у Європі і які мають донечок, що народились у Європі, коли донечки досягають певного віку, везуть їх до Африки, щоб відрізати клітор. Якісь чоловіки у Африці колись давно вирішили, що чоловік може одружуватись кілька разів, отримувати задоволення від кохання, а жінка, за їхніми міркуваннями, ніякого задоволенняя відчувати не має. І так як жінка без клітора не матиме задоволення, це також вбереже її від подружньої зради. Таким чином дівчаток свідомо калічать, тому що чоловіки так вирішили. Європейські уряди відреагували: якщо лікарі виявлять у дитини покалічений статевий орган, батьки за це підуть до в«язниці. Африканців попереджають про відповідальність у момент народження дівчинки. Але дівчатка, які живуть у Африці, ніяким законом не захищені.

І ще в Іспанії кілька років тому назад стало відомим, що один мусульманський священик навчав у мечеті чоловіків, як можна бити жінку, щоб на тілі не залишалось слідів. Коли відомості про нього дійшли до ЗМІ, імам був покараний.

Так що заборона не чухати чічі на вулиці має за собою довгу і жорстоку історію.

Нет комментариев