Санкції проти телеканалів медведчуківського пулу - фактично перший серйозний державницький крок Зеленського




Зеленський запровадив санкції (фактично, з тексту Указу, припинив мовлення) телеканалів медведчуківського пулу: 112, ZiK i NewsOne.

Це його, фактично, перший серйозний державницький крок.

Так, ризикований, але серйозний і дуже перспективний, якщо все буде повноцінно реалізовано.

Цілком можливо, що це була умова (або одна з умов) Білого дому для початку детальнішої розмови про співпрацю, в тому числі візит (а для початку дзвінок).

Не дарма у відповідному рішенні РНБО в п.4 вказано «Міністерству закордонних справ України поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів».

Якщо ці помийки дійсно буде прикрито, при тому не тимчасово, аби потім спустити на судових гальмах, — то я офіційно заявляю, що зніму половину своїх претензій до Зеленського як президента.

Хоча суто з точки зору політтехнологій йому самому дуже вигідно прикрити джерела пропаганди і накачування рейтингу ОПЗЖ, я про це вже багато разів казав. І, до речі, треба ще так само запровадити санкції щодо Медведчука і Коломойского, а заодно суддів, при тому не тільки і не стільки КСУ (найбільші «герої» і фани Портнова серед суддів нам всім відомі).





Нет комментариев