ОБСЄ готова врегулювати конфлікт на сході України


​Новообрана голова ОБСЄ Анн Лінде заявила, що організація буде докладати максимально зусиль щодо врегулювання ситуації на сході України.
Примітно, що практично непоміченою пройшла її заява в Москві, що ОБСЄ буде докладати максимально зусиль щодо врегулювання ситуації на сході України.

Після цієї резонансної заяви виникають питання, а саме: для чого нам проведення референдуму анансованого Кравчуком? За словами Кравчука, на референдум потрібно винести питання щодо того, що «народ за те, щоб Україна була цільною, незалежною, з поверненням її територій».

Утім, територія окупованих районів Донецької і Луганської областей і анексованого Криму — це невід'ємна частина території суверенної України. Тому не варто витрачати грубі бюджетні гроші щоби підтвердити на референдумі цю аксіому.

Для чого нам незрозумілий сценарій розширення Нормандського формату? Справа втім, що залучити США до переговорів про врегулювання конфлікту на Донбасі в нормандському форматі можна тільки за згодою всіх учасників, а Росія навряд чи погодиться. Натомість, місія ОБСЄ готова підставити нам плече.

Хотілося б зрозуміти для чого тоді наші світлі голови в Тристоронній контактній групі вигадують ровер, якщо ми маємо надійного партнера в особі Швеції і їх міністерки закордонних справ. Підвищуйте статусність ОБСЄ, а не грайте на його штучне пониження.

Наразі нам потрібно грати на страхах Європи щодо розширення військового протистояння на сході України. Ми маємо скористатися цим і створити дипломатичну пастку Російській Федерації, заявивши про те, що ми розглядаємо місію ОБСЄ, як єдиний міжнародний інструмент, міжнародну інституцію, яка здатна зрушити перемовний процес з місця. Тим більше, що у Москві пані Лінде піднімала питання щодо відкриття пунктів КПВВ і чітко заявила, що Україна виконала всі зобов’язання по Нормандському формату, в той час, як саме Російська Федерація блокує цей процес.
  • 0

Нет комментариев