Чим схожий Трамп на Порошенка?




Напевно, багато хто пам'ятає з дитинства притчу про те, як дві жінки пішли до мудреця з-за того, що одна в іншої вкрала дитину і мудрець присудив розірвати дитину на дві половини: кожній жінці по половинці. Мудрець знав, що справжня матір не дозволить вбивати дитину і відступиться від своєї половинки, тому що для неї у даному випадку важливіше життя і добробут дитини ніж її материнська любов. І ще мудрець знав, що несправжня матір піде до кінця, тому що її серце не було наповнене бажанням дати щастя чужій дитині і що їй було важливіше виграти суперечку ніж зберегти життя дитини.

Не знаю, чи Трампу оголосять імпічмент. І якщо ж все ж не оголосять, чи почне він з наступного ж після неоголошення дня знову піднімати температуру в американському суспільстві? Думаю, що почне. І в цьому він буде дуже схожим на п«ятого президента України. І той і той не наїлись влади, не напились тієї насолоди, яке властолюбам дарує відчуття непідвладності нікому. І той і той за свої роки президенства не підготували себе до думки, що таке солодке відчуття всесильності має кінцевий термін дії, після якого треба допустити іншого на своє чарівне місце.

І той і той обрали негарний шлях чіпляння за владу. Порошенко відтягнув передачу до самого останнього з можливих днів, а Трамп цього не зробив,
тільки тому, що закон чітко вказує час передачі влади.

І Трамп і Порошенко схожі на жінку, яка вирішила поділити дитину навпіл. Вирішили зробити так тому, що Трампові США, а Порошенкові Україна не були дорогими. Для них їхні країни були потрібні тільки для задоволення владних амбіцій. Питання збереження миру, злагоди на порядку денному для обох не стояло. Країни були для них, а не вони для країн. Трампа якось особливо не хвилювало, що Китай все сильнішає, що Росія все нахабнішає, що коронавірус все більше вбиває. Це все було другорядним.

Трамп навіть пішов на те, щоб влаштувати бунт проти законно обраного президента, пішов на те, щоб лилась людська кров. А якби більше американців втратило голову і послухали б заклики Трампа? І який хаос у випадку громадянської війни в США почався б у світі?

У тому, хто винен у пролитті крові на Майдані українці досі не знають, як не знають достеменно, хто саме писав сценарій Майдану. Але у того, хто писав, явно не боліла душа за українців.

Наш Петро П»ятий, коли балотувався, то всім доніс, що треба у один тур швиденько голосувати і об"єднатись, бо інакше втратимо Україну. А коли його не обрали, то йому єднання вже не потрібно. І тому вже другий рік шоколадний сивочолець вдень і вночі підливає олії до вогню, щоб не дай бог порохоботи і зелебобіки не здогадались, що треба вже припиняти гризню і гнати тих вічних політиків геть. Слово " порошенко", написане десь у мережі, діє як кров на акул у морській воді і одразу активізує коментаторів, які за кілька секунд обсмокчуть і виплюнуть кожного, хто скаже якесь криве слово про їхнього бога.

Так що, як бачимо, дуже багато схожого між цими двома політиками.

… Мені іноді здається, що і іспанці, і французи, і інші народи у якийсь період не дуже давньої історії зібрались разом на якійсь дуже великій галявині у своїй країні запалили люльку, пустили її по колу, погомоніли між собою і дійшли до висновку, що краще не сваритись, жити у злагоді, демонструвати у розмовах і спільних справах гарну поведінку і вихованість, і що тільки таким шляхом можна побудувати країну, у якій більшості жителів буде затишно. Трамп і Порошенко і взагалі більшість українських політиків на таку галявину не пішли б. Але українцям рано чи пізно доведеться шукати велику галявину, тим більше, що вони вже бачать, що у багатьох народів галявина дає свої чудові плоди.

1 комментарий