Про організатора і мотиви підриву терориста «Дуремара» в окупованій Горлівці


Підрив автомобіля командира батальйону «народної міліції» «ДНР» Сергія Попова (прізвисько «Дуремар»), що стався сьогодні у Горлівці, є інформаційно-психологічною операцією терористів і Російської Федерації. Мета – звинуватити українську сторону в небажанні виконувати узяті на себе зобов’язання та зриві перемир’я напередодні чергового раунду переговорів Тристоронньої контактної групи (ТКГ).

Зверну увагу на той факт, що вже за годину після теракту, керівництво «ДНР» звинуватило в підриві бойовика українську сторону. Керівником цієї операції терористи назвали особисто начальника Генштабу Збройних сил України Руслана Хомчака і пов’язали вибух з його нещодавнім візитом у зону проведення ООС. За версією «ДНР», Хомчак начебто поставив завдання зведеному загону окремого центру спецпризначення «Захід» організувати резонансний диверсійний акт для переведення уваги української громадськості та зниження негативної реакції. Управління «народної міліції» псевдореспубліки заявило, що «об’єктом теракту українські бойовики обрали автомобіль військовослужбовця «народної міліції».

На мою думку, теракт і перша реакція терористів, свідчать про те, що це умисно організована спецоперація напередодні чергового засідання ТКГ. Її метою є шантаж української сторони і звинувачення у зриві перемир’я на тимчасово окупованих територіях.

Нинішній теракт і звинувачення української сторони в ескалації військової напруги, сталися напередодні чергового засідання ТКГ. Усе це виглядає як інформаційно-психологічна операція, аби звинуватити Україну в небажанні виконувати узяті на себе зобов’язання, блокуванні Мінських домовленостей та ескалації напруженості на лінії розмежування і, зокрема, проведення диверсійно-терористичних актів напередодні чергового раунду переговорів.

Крім того, зазначу, що про підготовку явно постановочного теракту в Горлівці, було відомо заздалегідь.
8 лютого ГІ «Права справа» отримала і передала українським спецслужбам інформацію, що на території ОРДО, співробітниками «міністерства держбезпеки» «ДНР» готується диверсійний акт проти одного з керівників незаконних збройних формувань. За інформацією наших місцевих джерел, підготовкою цього диверсійного акту займався Олександр Бикадоров – колишній особистий охоронець ватажка «ДНР» Олександра Захарченка. Бикадоров народився 28 вересня 1985 року. Офіційна реєстрація місця проживання – Донецька область, м. Кіровське, кв-л Молодіжний, 12/3. Батько – Бикадоров Віктор Миколайович, суддя Сніжнянського міського суду Донецької області. Олександр Бикадоров закінчив університет у Луганську за спеціальністю «правник» і пізніше узяв собі кримінальний псевдонім «Юрист». З листопада 2018 року – член «народної ради» «ДНР». Наразі проживає у Горлівці та працює у міському «Комітеті народної ради з цивільного арбітражного законодавства».

На мою думку, сьогодні у Горлівці сталася показова диверсійна імітація замаху, яка вже неодноразово траплялася раніше. Зокрема, не виключаю, що особисто Бикадоров був причетний до організації ліквідації ватажка «ДНР» Олександра Захарченка.

Подібні імітації «замахів» на терористів відбуваються не вперше. 9 травня 2018 року на шляху пересування кортежу тодішнього ватажка «ДНР» на Савур-Могилу, біля населеного пункту Тернове стався вибух. Вибуховий пристрій начебто спрацював передчасно і не на повну потужність. Фактично тоді відбулася імітація замаху на Захарченка, який, за інформацією ГІ «Права справа», був організований саме Бикадоровим. Крім того, Бикадоров входив до складу особистої охорони Захарченка, але його дивним чином не виявилося серед охоронців, які 31 серпня 2018 року заходили разом з ватажком до кафе «Сєпар», коли і стався роковий вибух. За офіційною інформацією, цього дня Бикадоров начебто виконував депутатські обов’язки.

З огляду на усі ці факти, припускаю, що саме Олександр Бикадоров організував нинішній підрив комадира батальйону «народної міліції» «ДНР» Сергія Попова на прізвисько «Дуремар».

Наразі Бикадоров перебуває у місті Горлівка. Скоріш за все, саме він, за дорученням спецслужб «ДНР», організував нинішній диверсійний теракт щодо Попова. Фактично, як і раніше, стався аналогічний приклад теракту – імітація замаху, але не ліквідація терориста «ДНР». Адже командир батальйону зазнав поранень нижніх кінцівок, але не загинув. Якби українські спецслужби планували ліквідувати «Дуремара», його б підірвали на смерть і потужність заряду була б вирахувана з математичною точністю. Тобто, «ДНР», ймовірно за дорученням спецслужб РФ, організували імітаційний теракт і створили інформаційний привід для звинувачення України у зриві перемир’я й активізації бойових дій на лінії зіткнення. І завтра представники ОРДЛО та Росії, використають цей фактор для шантажу української сторони під час переговорів ТКГ.

Нагадаю, 15 лютого у окупованій Горлівці підірвався автомобіль одного з ватажків терористів – комадира батальйону т.зв. «народної міліції» «ДНР» Сергія Попова з кримінальними прізвиськами «Длинный» і «Дуремар».

Вибух стався, коли терорист віз свою доньку до школи. Снаряд було встановлено під сидінням автомобіля. В результаті теракту, терорист зазнав чисельних осколкових поранень нижніх кінцівок. Йому зроблено операцію, він перебуває у стані середньої тяжкості.

Додам, що впродовж останніх тижнів, на Донбасі спостерігається ескалація бойових дій і активізація провокацій російсько-терористичних військ.

Зазначу, що ці події свідчать про реалізацію Кремлем масштабної військової провокації, аби звинуватити Україну в зриві переговорного процесу ТКГ. Крім того, російсько-терористичні війська стягують озброєння і готуються до окупації всієї території Луганської і Донецької областей.

Спеціально для інтернет-видання UA.News
  • 0

Нет комментариев