Терористи обстрілюють та мінують будинки цивільних, аби пізніше звинуватити у цьому ЗСУ


За останні дні на Сході посилилося військове протистояння. Терористи і Росія умисно зривають відкриття КПВВ «Золоте» і пілотне розведення військ у цьому районі, а також обстрілюють будинки жителів прифронтових селищ. Опісля, в українських ЗМІ, російські спецслужби перекладатимуть на ЗСУ відповідальність за втрати цивільного населення, аби викликати негативну реакцію в українському суспільстві.

Останніми днями в районі проведення операції Об’єднаних сил, зафіксована активізація збройного протистояння. У звіті СММ ОБСЄ за 21 лютого зазначається, що на лінії розмежування зафіксували 229 обстрілів, з яких близько 200 – на первомайсько-стаханівському напрямку ОРЛО.

Активізацію бойових дій саме на цьому напрямку, я пов’язую з переговорним процесом Мінської підгрупи.
На переговорах сторона окупантів наполягає на відкритті прямого автомобільного сполучення через контрольні пункти в’їзду-виїзду (КПВВ) поблизу міста Щастя, зокрема, вантажного транспорту вантажопідйомністю понад 20 тон. Однак це дуже ризиковано, адже Щастя – це танконебезпечний напрямок, що відкриває прямий шлях до підконтрольних ЗСУ промислових центрів Луганщини, т.зв. «трикутнику» Сєвєродонецьк-Лисичанськ-Рубіжне. Усвідомлюючи цю небезпеку, українська сторона категорично заперечує російський сценарій і пропонує відкрити сполучення поблизу КПВВ «Золоте». Тому російські куратори уже відпрацювали механізм дестабілізації ситуації в районі «Золоте-4» і «Золоте-5», який, нагадаю, є пілотним районом розведення сил. Таким чином, окупанти завдають українській стороні удари одразу по кількох напрямках. По-перше – блокують ініціативу щодо одночасної можливості відкриття КПВВ «Щастя» і «Золоте»; по-друге – блокують запуск вантажних перевезень саме через ці КПВВ, і по-третє – дискредитують саму ідею пілотних розведень. Тобто, намагаються продемонструвати, що цей механізм недієвий і не працює.
Крім того, зазначу, що останніми днями терористи почали обстрілювати будинки цивільних жителів Луганщини. На мою думку, ці обстріли не випадкові та є елементом інформаційно-психологічної операції російських спецслужб в українських мас-медіа.

Найближчим часом у ЗМІ будуть вкидатися тези про те, що на лінії розмежування спостерігається ескалація військової напруги, що крім загиблих серед українських військових, є загиблі і серед цивільного населення, а керівництво ЗСУ жодним чином на це не реагує. Ці «темники» уже розіслані «зверху» і їхні тези будуть просуватися через українські ЗМІ. Усі ці подібні настрої та сентенції, пов’язані з реалізацією російського плану з блокування роботи ТКГ, і спробами перекласти відповідальність на українську сторону. Крім того, окупанти почали застосовувати дистанційне мінування не лише лінії розмежування, а і наближених до неї населених пунктів. Це підступна тактика, адже на мінах будуть підриватися цивільні особи, а терористи будуть перекладати відповідальність за це на українську сторону і звинувачувати її в порушенні Мінських домовленостей. Такі інформаційні вкидання розраховані на «внутрішнього споживача» всередині України.

Також зазначу, що за останні дні зафіксована на порядок вища кількість втрат бойовиків 1 і 2 Армійських корпусів, ніж серед військовослужбовців ЗСУ. Так, за інформацією ватажка терористів, російського офіцера Ігоря Безлера, лише під Горлівкою за останні дні загинуло близько 20 окупантів, що неспівмірно зі втратами українських військових.

У тимчасово окупованому Луганську наразі працює спецкомісія з Російської Федерації. Характер її діяльності пов’язаний з можливістю проведення окупаційною адміністрацією мобілізаційних заходів.
Крім того, бойовики 2 Армійського корпусу підтвердили раніше оприлюднену інформацію щодо проведення військових навчань на полігоні в с. Бугаївка та у т.зв. «Лутугінських таборах». Окупанти підтвердили підготовку танкових екіпажів і артилерійських розрахунків, а також характер і наявність на цих полігонах забороненої бронетехніки.

Підтвердилася інформація про передислокацію окремих підрозділів 2-го Армійського корпусу «ЛНР» і завезення боєкомплектів на склади у Первомайську, а також інформація про передислокацію підрозділів 2-го АК поблизу селища Калинове і використання окупантами комплексу радіоелектронної боротьби (РЕБ) на цьому напрямку.

За інформацією представників 2-го Армійського корпусу «ЛНР», днями саме поблизу селища Калинове, засобами РЕБ був заглушений і посаджений український безпілотний літальний апарат (БПЛА). Це підтверджує роботу РЕБ у цьому районі і наочно спростовує тези росіян, які вкидаються в українське суспільство про те, що українській армії заборонено використовувати БПЛА. Таким чином, «завдяки» допомозі представників 2 АК, спростована «інформаційна качка» про бездіяльність ЗСУ в моменті придушення вогневої активності бойовиків незаконних збройних формувань, зокрема з використанням безпілотних літальних апаратів.

Нагадаю, за останні кілька днів на Донбасі спостерігається загострення бойових дій. У районі населеного пункту Золоте-4 (Хутір Вільний), в результаті обстрілу і дистанційного мінування місцевості, отримав важкі поранення, від яких пізніше помер, 74-річний місцевий мешканець.
  • 0

Нет комментариев