Статки іспанських урядовців


Статки іспанських урядовців.

Дивилась сьогодні зранку новини, у яких розповіли про декларацію статків іспанських урядовців. Напевно, наші політики, ознайомившись з сумами задекларованих грошей, подумки посміялись з іспанських лохів. Звичайно, на тлі українських президентів, які займають не останнє місце у Форбсі, заощадження іспанських урядовців виглядають смішними.

Президент іспанського уряду Педро Санчез задекларував 372.979,36 євро і також заборгованість 161.329. 35 євро.Заощадження складаються з нерухомості, заощадження у банку, акцій, різних банківських вкладах, пенсійні фонди.

Другий віцепрезидент Пабло Іглесіас задекларував 539.880, 25 євро і також забогованість 231.156,5 євро. Його дружина Ірене Монтеро, міністр з питань рівноправ«я, задекларувала 629. 969, 82 євро.

Найбагатшим міістром виявився міністр університетів Мануель Кастельс, який заощадив 3. 943. 219, 78 євро і наступний більш заощадливий є міністр соціального захисту та еміграції Хоше Мануель Ескріва, який задекларував 1.870. 972 євро.

Третє місце на подіумі займає Педро Дуке, перший іспанський космонавт, який зараз є міністром науки і інновацій. Він задекларував 1.434.165 євро.

Одна з міністерок, яка задекларувала більш як мільйон євро, є міністерка освіти Ісабель Селаа, багатства якої налічують 1.387. 926 євро. ( А якби вона як наш колишній міністр освіти, знала, що можна піти до державної бібліотеки і поцупити там кілька рідкісних книжок, то мільйонів було б ще більше.
Ну не вміють іспанці жити, ні не вміють)

Члени ради міністрів, які задекларували найменше, є наступні:

речниця уряду і міністерка (увага!) фінансів Марія Хесус Монтеро — 131. 855. 5 ( це вже якось несерйозно навіть: сидіти коло державних грошей і мати, вибачте, голу с.аку. ай ай ай. Треба послати їй наших політиків, які навчать її у лотереї вигравати, на свекруху майно записувати).

— відповідальний за споживання Альберто Гарсон 130. 405,37 євро ( Альберто, Альберто, щось ти не те споживаєш, якщо так мало маєш.)

-міністерка праці Іоланда Діаз 50. 552, 440( ну цю вже в Україні і кури б засміяли. Та в нас людину, яка має на рахунку 50.000 євро ніхто в уряд не візьме, ніхто за таку не проголосує.Українці люблять голосувати за тих, хто вже добре накрався, має кілька палаців, кілька дорогих машин. Ми, українці, любимо солідних людей при владі, а не якихось голодранців.

Правда, наші солідні при владі про нас не думають. Їм не болить, коли наші батьки вимолюють допомогу хворим дітям, їм не болять рани наших військових. Їм взагалі нічого не болить. Он Ківа на цілий екран телевізора розповідає про те, що у нього є яйця і їх треба масажувати у залі Верховної Ради. І можна бути впевненими, що ми цього масажиста ще не раз заведемо до Верховної Ради. Але тоді нам не треба буде дивуватись, чому іспанські урядовці заощаджуть так мало і чому іспанці живуть так добре.

І це нічого, що в Іспанії якщо і просять у людей грошей у фейсбуку, то не на лікування якоїсь конкретної людини чи дитини. Ні, за це дбає держава. Якщо і просять, то на наукові дослідження онкологічних захворювань, або на допомогу сирійським дітят, або на допомогу притулкам тварин.

P.S.
У Іспанії, мати такі статки можуть мати представники середнього класу: вчителі, медики, інженери, медсестри, кухарі…
Я доглядала колись стареньку медсестру на пенсії. Вона мала на рахунку у банку більше як 460.000євро і ще мала невелику квартиру( вона ніколи не була одружена, не мала дітей). Тобто своєю працею вона заробила півмільйона євро

Нет комментариев