Про памперси і не тільки


Вже давно працюю в іспанській лікарні. Але до сьогодні відкриваю для себе деякі речі.



Десь з рік тому взнала, що постільну білизну, піжами хворим міняють ЩОДНЯ. Здивувалась, тому що, вважаю, що було б достатньо і одного разу, скажімо, у три дні: людина лежить у ліжкові, нікуди не ходить. Ліжко чисте. Ну, якщо щось сталося, то тоді, звичайно, треба поміняти постіль.

А сьогодні чомусь задумалась про те, скільки разів лежачим хворим міняють памперс? Виявилось, що найменше, шість разів за добу. При необхідності міняють більше. Немовлятам змінюють ще частіше.

Подумалось: скільки це грошей! І ще: яка кількість памперсів використовується у світі і як це негативно впливає на природу. Але, в той же час подумалось: як Іспанія дбайливо ставиться до своїх громадян

P.S. Це лікарня державна. І я не написала, що дають ще гель для душа, мочалки з милом, станки для гоління, коробочки для зубниx протезів, гребінці (хто не має), рушники. Соломиинки, щоб пити воду, пластикові стаканчики, воду мінеральну (тільки під час епідемії). За нормальних умов треба купувати хворим самим. І також довгий час було телебачення задурно, під час епідемії.

Ну і, звичайно, ІНДИВІДУАЛЬНЕ ДЛЯ КОЖНОГО ЗАХВОРЮВАННЯ ХАРЧУВАННЯ.

Нет комментариев