Про фактори, які унеможливлюють вторгнення РФ.


30 березня у Верховній Раді головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив про загрозу вторгнення з боку Росії.

Утім, варто зазначити, що інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони про накопичення контингенту вторгнення на кордоні з Україною, як мінімум не підтверджується. Наразі вже є заяви президента Зеленського, віце-прем’єр-міністра Резнікова і представників силових структур, що вторгнення, скоріше за все не буде.

Так, віцепрем’єр-міністр України Олексій Резніков вважає, що ймовірність широкомасштабної агресії Росії проти України — мінімальна. В інтерв’ю виданню BBC News Україна він заявив, що стягнення Росією військ до українського кордону — це демонстрація сили без наміру її застосувати.

В свою чергу Хомчак в ефірі програми «Право на владу» пояснив, що та кількість військ РФ не дає сказати, що стискається кільце і ситуація безвихідна. Ситуація контрольована, ЗСУ готові до реагування як на загострення на Донбасі, так і вздовж кордону. «На всі провокації, на всі дії противника у нас заплановані заходи миттєвого реагування», — сказав він.

Примітно, що після оприлюднення ГІ «Права справа» даних про розбіжність у цифрах Головного управління розвідки Міністерства оборони стосовно накопичення російських військ на кордоні, ГУР МОУ пояснило це поповненням першого і другого армійських корпусів квазіутворень.

«Командування ЗС РФ розповсюджувало заяви про проведення виключно планових заходів оперативної та бойової підготовки з відпрацювання питань пересування військ, зокрема поблизу кордонів з Україною. Водночас під прикриттям заходів бойової підготовки окупанти забезпечували приховане переміщення через неконтрольовані Україною ділянки кордону на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях російських кадрових військовослужбовців для доукомплектування з'єднань і частин першого та другого армійських корпусів», — йдеться в повідомленні ГУР Міноборони України.

Наразі Головне управління розвідки оприлюднює інформацію про те, що на кордонах з Україною по всьому периметру зосереджено 11 батальйонно-тактичних груп. 11 батальйонно-тактичних груп це приблизно 10 тисяч особового складу. Причому за інформацією Головного управління розвідки, вони зосереджені в Брянській області, на території окупованого Криму і у Воронезькій області.

Зазначу, що 10 тисяч особового складу, які розкидані у різних місцях ніяким чином не можуть створювати небезпеку для цілісності України. Тим паче чисельність Збройних сил України складає 240 тисяч.

Інформацію, озвучену ЗСУ та розвідкою, враховують у Держприкордонслужбі. Водночас прикордонники не фіксують переміщення військової техніки чи військових груп у безпосередній близькості від кордону, повідомили ВВС News Україна в Державній прикордонній службі.

www.bbc.com/ukrainian/news-56639700

Більш детально про фактори, які унеможливлюють вторгнення РФ у програмі «Политика наизнанку».

www.youtube.com/watch?v=OQPg5vkDFFM
  • 0

Нет комментариев